Afbeelding

Open dag gemeentehuis Oudenbosch is een succes

algemeen

OUDENBOSCH - Dat het ook anders kan liet de gemeente Halderberge op een bijzondere manier zien. Afgelopen zaterdag werd het gemeentehuis opengesteld voor bezoekers, welke zelfs achter het loket van Burgerzaken mochten zitten. Burgemeester Giel Janssen noemt het een leerzame maar ook gezellige dag. Zowel binnen als buiten werden er demonstraties gegeven, konden er vragen worden gesteld en was er voor de kinderen speelplezier.

Nadat de raad het advies had gegeven om meer de wijken van Halderberge in te gaan besloot het college het dit keer eens anders aan te pakken. Waarom zouden ze de bewoners van de gemeente niet gewoon naar het college laten komen? ‘’Het is voor bewoners vaak onduidelijk wat de gemeente nu precies allemaal doet. Wij zijn van mening dat we met deze open dag veel onduidelijkheid weg nemen,’’ aldus de burgemeester. Dit betekent niet dat het college de wijken niet in zal gaan. Ook dat gaat volgens Giel Janssen zeker meer gebeuren zodat het college weet wat er speelt in Halderberge.

Demonstraties De gemeente liet tijdens de open dag niet alleen zichzelf zien. Haar samenwerkende partners hadden zaterdag de kans om zich, ieder op zijn eigen manier, zichtbaar te maken. Zo was bijvoorbeeld de brandweer aanwezig, zij lieten bezoekers een stukje van het ‘brandweerman zijn’ ervaren. Zo konden jong en oud de druk van de brandweerslang voelen. De kleintjes zag je af en toe schrikken en deinsde wat naar achteren, maar de sterke brandweermannen hielpen ze door de oefeningen heen. Voor het gemeentehuis lagen ook een aantal autowrakken, opengeknipt door de gemeente. Menig bezoeker was nieuwsgierig naar hoe dat in zijn werk ging, de (jeugd)brandweer waren in grote getallen aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Sfeer In het park naast het gemeentehuis was er voor kinderen gezorgd voor vertier. Een groot springkussen waar ze zich wel even op bezig konden houden. Daarnaast was er voor de kids een leerzame speurtocht. Ze moesten het hele gemeente huis door waardoor ze zelfs in de kamer van de burgemeester terecht konden komen. Het lekkere weer zorgde voor een vrolijke en ontspannen sfeer op het plein, Sambaband XammeRamme deed daar nog een schepje boven op. Met ongeveer 25 slagwerkers spelen ze op traditionele Braziliaanse slagwerkinstrumenten hun eigen arrangementen. De bezoekers genoten duidelijk van de mix tussen muziek en show.

Geslaagd Altijd al willen weten hoe een riolering aan wordt gelegd en schoongemaakt? Afgelopen zaterdag was de kans om er achter te komen en delen van het werk te zien. Maar ook informatie over bijvoorbeeld bestemmingsplannen, toerisme, cultureel erfgoed en 380 Kv Zuid West was op de open dag te verkrijgen. Voor organisaties als Jongerenwerk Halderberge en Stichting Gehandicaptenplatform de uigelezen kans om te vertellen en te laten zien wat hun werk nu precies inhoudt. Stagiaire bij Jongerenwerk, Suzanne van Merrienboer, is enthousiast over de open dag: ‘’het geeft de mensen de kans om in één keer te zien wat er allemaal speelt in Halderberge. En wij kunnen duidelijk maken dat jongerenwerk niet alleen voor grote problemen is, ook voor simpele vragen over school kun je bij ons terecht.’’ Volgens menig bezoeker, partner en medewerker van de gemeente is de open dag zeker geslaagd!

BIJDRAGE LUELLE KOOP



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief