Fietstocht rondje Agrarisch Halderberge

algemeen

HALDERBERGE - Maandag 9 juni, tweede pinksterdag, heeft de ZLTO Halderberge iedereen de mogelijkheid gegeven een kijkje te komen nemen op vier boerderijen.

Ondanks het wat wisselvallige weer, drukkend warm en af en toe een spatje regen, is er door veel mensen het rondje gefietst. Bij de familie Bartelen kon je de machines zien waar aardappels mee gerooid worden en nog enkele andere machines. Ook de werktuigen van Stefan Bartelen voor zijn boomkwekerij waren te bezichtigen. Een stukje verder kon je raden wat voor 4 bomen hij geplant had en hier was een prijs mee te winnen. Had je zin in een lekker frietje, dan was je hier op de goede plaats, of anders een suikerspin. Bij de fam. Masseurs kreeg je een rondleiding door de stallen met hun vleesvee, als je terug kwam had je wel zin in een lekkere hamburger. Hier stonden ook enkele kramen om hun producten te promoten, zoals een streekwinkel, en in hun eigen vleeswinkel kon je een kijkje nemen. Bij Leon Koevoets kon je een kijkje in de kas nemen waar hij al vroeg asperges heeft kunnen steken. Binnen in de schuur had hij een kok geregeld die lekkere hapjes van asperges en prei en aardbeien had gemaakt, die gretig aftrek vonden bij iedereen. Bij de fam. Molenaar in Hoeven was er ook een speurtocht door de stal met koeien met alle antwoorden bij de betreffende onderdelen, voor vragen liepen er veel vrijwilligers rond. In de tent kon je genieten van een bakje koffie, of een pakje melk, fristie of chocomelk. De deelnemende bedrijven kijken terug op een zeer geslaagde dag met veel bezoekers, die ze hun manier van werken op de boerderij uit hebben kunnen leggen.

Vrijdag 6 juni zijn ook nog de basisscholen van Halderberge bij enkele boerderijen langs geweest. Hier hebben ze ook weer van alles kunnen leren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief