Beleef de langste dag in

Botanische Tuin Arboretum

algemeen

OUDENBOSCH - Zaterdag 21 juni langste dag is de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch extra open van 18.30-21.30 uur.

Op de langste dag van het jaar kunnen bezoekers de bijzondere zomeravondsfeer in de tuin ervaren. Zoals componist Vivaldi in het zomerdeel van zijn Vierjaargetijden zo treffend muzikaal heeft uitgedrukt komt er met het vallen van de avond een serene rust in een tuin of bos.

De natuur legt zich als het ware te rusten. Ervaar zelf deze ingetogen sfeer in het hartje van Oudenbosch op de avond van zaterdag 21 juni in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. Zeker op deze bijzondere avond is het interessant te zoeken naar je eigen boom uit de “Keltische Boomhoroscoop”. Aan de balie is van elke boom uit de boomhoroscoop een vouwblad te koop, dat maakt het zoeken naar de boom die bij je verjaardag past eenvoudig. Wilt u de verhalen over de historie van het arboretum horen, wetenswaardigheden over de bomen vernemen, of meer weten over onze planten en hun bijzonderheden? Deskundige gidsen wachten de bezoekers op om voor belangstellenden een rondleiding te geven. Genoeg om een bezoek aan de tuin interessant te maken en even los te komen van de dominerende Koning Voetbal.

Toneelgroep Face

Onderdeel van het bijzondere programma in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch op de Langste Dag is een uitvoering van Toneelgroep Face. De uitvoering staat in het teken van de “Oranjebomen” maar met een andere bril naar de huidige “Oranjesfeer”. Het korte optreden wordt vanaf 18.30 uur gespeeld en wordt tot 21.00 uur herhaald voor nieuwe belangstellenden.

Expositie Marloes Bloem

Er heeft altijd iets ‘creatiefs’ gezeten in Marloes, van kinds af aan al. Een stukje creativiteit in handenarbeid dat zij niet in haar werk kan uiten.

Het is begonnen met het maken van (kerst-)kaarten, maar Marloes kon hier niet genoeg voldoening in vinden. Daarom is Marloes een jaar teken-/schilderles gevolgd bij de Volksuniversiteit in Breda en vervolgens een jaar de cursus ‘abstract schilderen’ gevolgd bij dezelfde Volksuniversiteit. Daar heeft zij ook leren mengen met kleuren. Zelf noemt zij haar schilderijen het meest ‘figuratief’. Daarnaast heeft Marloes liefde opgevat voor het maken van Venetiaanse maskers; de kleinere maskers giet zij zelf van gips. Geleidelijk aan is Marloes dit ook gaan uitbreiden met het toepassen van andere materialen: Venetiaans masker met achtergrond. Wat zij in de Theekoepel wil laten zien is een beetje een overzicht van hetgeen zij de afgelopen jaren heeft gemaakt, zowel schilderijen als maskers.

Expositie Joke Snijders

In de maand juni is de expositiezaal in het toegangsgebouw het podium voor Joke Snijders uit Rucphen voor haar oeuvre schilderijen met dieren als object. Ruim tweeëntwintig jaar geleden is Joke Snijders begonnen met schilderen van katten en poezen. Voor het verbeteren van de techniek volgde Joke lessen bij mevrouw Marcus in Rotterdam. Joke schildert realistische katten met sprekende ogen en bijna aaibare haren. Maar daar is het niet bij gebleven ook andere dieren zoals paarden, honden en konijnen en vossen en het laatste schilderij van een kip met kuikens zijn door haar als model voor haar schilderijen gekozen. Ook voor een opdracht van dieren kunt u bij Joke terecht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief