Afbeelding

Inbrekers houden geen vakantie

algemeen

WEST-BRABANT - Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite www.politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie.

Wat kunt u doen?

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Daar vindt u ook informatie over het beter beveiligen van uw woning.

Website en Youtubekanaal

Meer informatie over het voorkomen van woninginbraak vindt u op www.politie.nl. Daar kunt u ook zien waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken (in het menu Misdaad in kaart). Op het Youtubekanaal van de politie Brabant vindt u acht filmpjes over de verschillende methoden van inbraak en wat u daartegen kunt doen. U vindt ze door binnen het kanaal te zoeken op het trefwoord 'inbraakpreventie'.

Wat doet de politie?

De politie doet meer dan we hier kunnen opsommen. Maar naast voorlichting geven over preventie zet de politie krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werken we veel samen met burgers en zetten we onder meer Burgernet in. Ook plegen we nazorg aan slachtoffers van woninginbraak: we bellen hen terug binnen twee weken na hun aangifte om ze te informeren over de voortgang van hun zaak. En uiteraard sporen we inbrekers op die niet op heterdaad worden gepakt.

Bel 112 bij onraad

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komen wij met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat wij de verdachte direct kunnen aanhouden.

Pas op voor insluipers

In zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief