Afbeelding

Open erf bij 160 biologische boeren

en tuinders

algemeen

HALDERBERGE - Steeds meer mensen ontdekken de smaak en kwaliteit van biologische producten. Tijdens het Lekker naar de Boer weekend op 21 en 22 juni kun je de mensen achter die producten ontmoeten en zien wat biologisch boeren in de praktijk betekent. Verspreid over Nederland houden 160 biologische boeren en tuinders open erf. Ketenorganisatie Bionext verwacht circa 60 duizend bezoekers.

De deelnemende biologische boerenbedrijven pakken groot uit op 21 en 22 juni: er zijn rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten. Je ziet, ruikt, proeft en ervaart het boerenleven en je kunt kennis maken met de boer en met zijn passie voor het vak. Ga eens je eigen appelsap persen, kaas proeven of een koe knuffelen. Kinderen kunnen wol vilten, in de hooiberg spelen of jonge dieren aaien.

Miriam van Bree, campagneleider bij Bionext: “Lekker naar de Boer is méér dan een dagje uit op de boerderij. Biologische boeren en tuinders werken zo natuurlijk mogelijk en laten graag zien welke voordelen dat heeft voor de smaak van de producten, de biodiversiteit op het land en het welzijn van dieren. Een rondleiding met uitleg van de boer is hartstikke leuk en zorgt ervoor dat je anders tegen zo’n krop sla of kilo appels gaat aankijken.”

Op 22 juni is ons bedrijf Biologische tuinderij ‘De Heulhoeve’ open voor publiek. Wij staan klaar om je van alles te laten zien, ruiken en proeven. Wij hebben een Tuinderij en winkel met een compleet assortiment met biologische producten. Speciaal voor Lekker naar de Boer organiseren wij de volgende activiteiten: - Rondleiding - Ruiken, proeven en genieten van heerlijke producten - Springkussen - Kweekpotjes schilderen en plakken - Demonstratie van slow juicer vs fast juicer - Uitleg zonnestroomsysteem van onze tuinderij - Uitleg over de nieuwe bestelbus die wordt gekoeld d.m.v. zonnepanelen - winkel is geopend met zeer leuke aanbiedingen vanwege ons 10-jarige bestaan van onze webwinkel. Je bent van harte welkom!

Het hele weekend zijn er activiteiten op biologische boerderijen in heel Nederland. Voor wie er helemaal een actief weekend van wil maken zijn er nieuwe fietstochten uitgestippeld van de stad naar de boer in de buurt. Kijk voor alle adressen van deelnemende bedrijven en fietsroutes op: www.lekkernaardeboer.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief