Plantenbeurs trekt ruim 600 bezoekers

Algemeen

OUDENBOSCH - Op de eerste zondag in mei is in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch traditioneel de Plantenbeurs van hobby kwekers. Dat viel deze keer samen met Bevrijdingsdag afgelopen zondag 5 mei.

Ondanks alle Bevrijdingsfeesten kwamen ruim 600 belangstellenden of kooplustigen naar de tuin in het centrum van Oudenbosch. En die troffen niet alleen een ruime sortering aan planten bij de kwekers aan, maar ook een uitbundig bloeiend arboretum. En die prachtige kleurenpracht is de komende dagen en week ook nog te zien.

Expositie "Bomen en Natuur"

Van 9 mei t/m 12 mei exposeren de zussen Joke de Bruin uit Sprundel en haar zus Agaath de Kwaadsteniet uit Moordrecht in de theekoepel in het Arboretum Oudenbosch. Joke de Bruin maakt kantklos werken in moderne vorm, dat wil zeggen in kleur en vaak ook driedimensionaal. Agaath de Kwaadsteniet maakt schilderijen. Openingstijden Arboretum: dinsdag t/m vrijdag 13.30-16.30 uur en zondag 12.00-17.00 uur.

Expositie "Buiten spelen"

Clemens Lankreijer exposeert in de tuin op het thema “Buiten Spelen” van 5 t/m 20 mei. Hij exposeert onder de titel “Buiten Spelen” 6 deuren. Het zijn oude kamer (binnen)deuren tweezijdig beschilderd met acrylverf, enerzijds met ‘buiten spelende muzikanten’ en anderzijds met ‘buiten spelende kinderen’. Op zijn website (www.clemenslankreijer.nl) staat alle informatie over zijn werk.

Expositie "De Verborgen Wereld"

Edwin Brosens exposeert in de hele maand mei Macrofotografisch werk onder de titel “De Verborgen Wereld”. Edwin, freelance fotograaf, is van kindsbeen af geïnspireerd door mieren en alles wat klein was. U vindt een belangrijk deel van zijn oeuvre op de expositie in het entreegebouw. Voor meer informatie zie www.edwinbrosens.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief