Oud Gastel was met Kroningsdag volop in beweging

algemeen

OUD GASTEL - Organisatie van het SBA en diverse verenigingen uit Oud Gastel, kunnen met een tevreden gevoel terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige Koninginnen - / Kroningsdag 2013.

’s Ochtends om 08.00 uur werd deze dag ingeluid met het Wilhelmus dat op diverse plaatsen gespeeld werd door Gastels fanfare. Gelijker tijd werden de diverse vlaggen gehesen door het SBA. De dag kon dus beginnen!

Slechts een halfuurtje later werd door visvereniging “t Bliekske” het startsein gegeven voor de viswedstrijd aan de Blankershove vijver. Hier waren 12 vissers (jeugd en volwassenen) naar toe gekomen om te trachten zo veel mogelijk vis te vangen. Helaas, het geluk was niet aan hun zijde en werd er weinig vis gevangen. Wel hebben deze vissers een leuke ochtend gehad.

Om 09.00 uur begon op het korfbalveld het “schoolkorfbaltoernooi” en de spelletjesochtend georganiseerd door korfbalvereniging Juliana. Net zoals andere jaren waren er weer heel veel kinderen, zowel groot als klein, die hier een gezellige en sportieve ochtend hebben doorgebracht.

Vanaf 09.00 uur kwamen er zo’n 100 kinderen, veelal samen met hun ouders en grootouders, met hun versierde fiets, step of bolderkar naar de Markt. Nadat zij toegesproken waren door wethouder Jan Paantjes, het Wilhelmus hadden gezongen en hun ballon hadden opgelaten, gingen zij in een vrolijk gekleurde stoet een tocht maken door het dorp. Na afloop was er voor ieder deelnemend kind een “herinnerings kroning medaille”.

Om 13.00 uur zat de Gastelse Markt alweer helemaal vol met kinderen die hun “afgedankte” speelgoed te koop aanboden. Dit speelgoed (en ook wel andere goederen) kregen veelal nieuwe eigenaars.

Ook werd om 13.00 uur het startsein gegeven voor de “oranjeloop” die georganiseerd werd door sport ’t Veerke. Ruim 120 kinderen lieten zich van hun sportiefste kant zien. Nadat deze “oranjeloop“ was afgelopen werd het startsein gegeven voor de 29e “Vlietloop”. Hieraan deden ruim 300 volwassenen aan mee.

Vanaf 13.30 uur werd er in het Veerhuis gekaart en gebiljart door de bejaarden. Bij het kaarten waren er levensmiddelen te winnen en bij het biljarten streden de heren om de “Osterloh bokaal”.

Om 13.45 uur verzorgde “Politiehondenvereniging Trouw bij dag en nacht”, op het veld van SC Gastel, een demonstratie met diverse politiehonden. Diverse geïnteresseerde zijn daar wezen kijken.

Vanaf 13.30 uur kon er ook weer gespeeld worden “in de grootste speeltuin van Oud Gastel” oftewel het “oranjefestijn”. Circa 350 kinderen hebben zich helemaal uit kunnen leven op de spetterende en uitdagende attracties. Niet alleen was hier aan de grote kinderen gedacht, maar ook aan de kleintjes. Voor hen was er een speciale “kinderhoek” bestaande uit springkussens en grote bouwblokken. Ook was er voor hen een clown die van ballonnen leuke dierfiguren voor hen maakte.

Na afloop van het “oranjefestijn “ is er in het park aan de Julianastraat onder toeziend oog van diverse toeschouwers een “Koningslinde” geplant door Tijn Gerdes, Yvon van der Goes, Andy van Poeyer en wethouder Jan Paantjes. Dit ter gelegenheid van de kroning van Koning Willem Alexander.

Als afsluiting van de dag was er voor de kinderen van 12 t/m 15 jaar een “puberpartybal” in “Toines pub”. Ruim 300 kinderen hebben onder het genot van de muziek van DJ Bart, hier de avond doorgebracht.

Foto’s van diverse activiteiten zijn te zien en gratis te downloaden op www.sbaoudgastel.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief