Superleague Darten

algemeen

STAMPERSGAT - Zaterdag speelde het superleague team Het Pleintje thuis tegen De Mookies uit Delft. Het Pleintje dat op de derde plaats staat in de Overgangsklasse en de Mookies die met 1 punt minder op de vierde plaats staat. Deze wedstrijd gaat om de derde plaats, dus een belangrijke wedstrijd voor beide teams.

Het team van Het Pleintje begon de Round Robin met de volgende spelers Jan van de Rassel, Wilco Vermeulen, Stef Macaré en Arnold van Riet. De Round robin ging gelijk op tot aan de 6-4 voorsprong voor Het pleintje, toen kwamen de Mookies sterk terug. Zij wisten het weer gelijk te maken bij 7-7. Uiteindelijk werd het 8-8 en toen moest de laatste leg de beslissing brengen. Die viel goed uit voor de Mookies en die wonnen met 8-9, (0-1).

De singlepartijen: Wilco Vermeulen speelde de eerste singlepartij. Hij moest zijn meerdere erkennen in Mathew Medhurst en verloor met 1-4, (0-2). De tweede singlepartij was voor Stef Macaré tegen Marco Medhurst. Dit was een spannende gelijk opgaande partij waar alle legs van moesten worden gespeeld omdat het 3-3 werd. Stef nam in die laatste beslissende leg gelijk het initiatief door met een 180 op te gaan en zo bouwde hij een voorsprong op. Toen hij op een dubbel kwam wilde het niet lukken en zo kwam Marco terug en die pakte alsnog de laatste en beslissende leg 3-4, (0-3). De volgende singlepartij was voor Arnold van Riet tegen Barry Albers. Die was spannend maar Arnold moest toch de overwinning aan Barry laten met 2-4, (0-4). De laatste singlepartij was voor Jan van de Rassel tegen Ad Verhoeks. Dit was een heel belangrijke want als Ad zal winnen zal dat het 5e punt voor hun zijn en waren ze al zeker van 1 punt, maar zover was het nog niet. Jan liet er geen onduidelijkheid over bestaan dat hij het team opsleep zal nemen vandaag. Hij won overtuigend zijn singlepartij met 4-1 en haalde het eerste punt binnen, (1-4). Dat niet alleen hij stimuleerde ze om weer hun eigen niveau te halen en de spanning weg te halen. Zo werden alle koppels nadien gewonnen met overtuigende uitslagen van 1 maal een 3-2 maar de andere met 2 maal 3-1 en 1 maal met 3-0 en werd de stand (5-4). Je kan je wel voorstellen wat dit met de Mookies deed eerst 4-0 voorstaan en dan 5 partijen later met 5-4 achter. Als beloning voor zijn goede spel en motivator van het team mocht de laatste solopartij spelen tegen Matthew Medhurst. Dit was een geweldige sterke partij waarin allemaal hoge scores werden gegooid maar het verschil zat in de finishes die allemaal op 100 of meer werden uitgegooid. Jan finishte 129 maar Matthew pakte toen de volgende 135. Zo ging het door en wist uiteindelijk Matthew te winnen met 1-4 en werd de einduitslag 5-5. Hierdoor behoud Het Pleintje de 3e plaats en houden ze 1 punt voorsprong op de Mookies.

De laatste wedstrijd van dit seizoen is zaterdag 25 mei thuis tegen Nelly ’s Café Obdam.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief