Thamara laat van zich spreken op NK tafeltennis

algemeen

BOSSCHENHOOFD - Zondag 28 april werd de NK voor de A licenties gespeeld in Arnhem. Hier vecht de top van Nederland voor de felbegeerde titel.

Thamara Kessel speelt op het hoogste niveau bij de meisjes kadetten. Ze stond in een poule van 4 meisjes waaronder ook de nummer 4 van Nederland. Thamara de nummer 12 van Nederland won haar eerste twee poulewedstrijden met 3-0 en 3-1. Als laatste speelde ze tegen de nummer 4 Debbie Theunissen. Al snel bleek dat beide meiden aan elkaar gewaagd waren, deze wedstrijd zou beslist worden in een vijf-setter. Thamara heeft nog nooit eerder van Debbie gewonnen dus de spanning werd des te groter toen Thamara in de beslissende game met 7-2 voorkwam. De spanningen werden voor Thamara ook duidelijk en zag het 8-8 worden. Na een time out was het deze keer Thamara die aan het langste eind trok en de wedstrijd besliste met 11-9.

Prima resultaat wat niemand had verwacht. Door dit sterke optreden mocht ze meteen aantreden in de kwartfinale. De eerste game werd door Thamara met nipte cijfers gewonnen. Eind van de tweede game verstapt Thamara zich en de oude enkelblessure doet haar de das om. Tweede game naar tegenstander. Verbeten van de pijn gast ze toch achter tafel staan om aan de derde game te beginnen. Deze wint ze puur op karakter. De vierde en vijfde game kon ze door de blessure niet de druk blijven zetten die haar eerder de gewonnen games opleverde. Helaas ging deze wedstrijd met 11-8 in de vijfde game verloren. Jammer maar opgeven is geen optie voor Thamara. Door haar harde werken is ze geëindigd op de plaatsen 5 t/m 8. Echt een superprestatie voor deze Halderbergse! Ze heeft wederom laten zien bij de top van Nederland behoort.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief