Victoria ´03 ook volgend seizoen weer in de derde klas

algemeen

OUDENBOSCH - Ondanks verlies in de laatste wedstrijd is Victoria ´03 toch behouden gebleven voor de 3e klas.

Afgelopen zondag moest Victoria ´03 aantreden tegen Zeelandia Middelburg. Zeelandia moest winnen om kampioen te worden maar Victoria ´03 had één punt nodig om zeker te zijn van klassebehoud en om niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen. Het was dus een wedstrijd met grote belangen. Victoria ´03 begon sterk en stond al na 10 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Dennis Tevel kopte uit een vrije trap de bal keurig achter de Zeeuwse doelman. Lang bleef de voorsprong echter niet op het scorebord staan, want al 5 minuten later maakte Zeelandia gelijk. Kort voor rust kwam Zeelandia op een 1-2 voorsprong. Toen leek Victoria ´03 weer snel de kans te krijgen op de gelijkmaker want de bal ging na een overtreding binnen de 16 op de stip. De inzet van Ricardo de Wit werd echter knap tegengehouden door de Zeelandia keeper.

Toen na 20 minuten in de tweede helft Zeelandia op een 1-3 voorsprong kwam leek de wedstrijd gespeeld, maar Jaimy Bakkenes bracht de hoop weer terug bij de Oudenbossche formatie. Hij knalde met een afstandsschot de 2-3 binnen. Het laatste kwartier was het Victoria ´03 die aanviel en Zeelandia die tegenhield. Kort voor tijd leek het gelijk te worden, maar een inzet van Nicky van Geesbergen belandde op de paal. Zo won Zeelandia en konden zij het kampioenschap gaan vieren. Voor Vicoria ´03 was het afwachten op het einde van de wedstrijd in Etten Leur waar Internos van Jong Ambon zou moeten winnen. Internos won en stak Victoria ´03 daarmee de helpende hand toe. Hierdoor bleef Victoria ´03 Jong Ambon voor in de eindklassering en speelt volgend seizoen ook weer 3e klas.