Exposities in het Arboretum

algemeen

OUDENBOSCH - Het heeft er veel van weg dat De Betuwe is verplaatst naar de botanische tuin Arboretum Oudenbosch, zoveel bomen en struiken staan deze weken in bloei.

Verschillende Rododendrons, de vroege Paardekastanjes, Magnolia’s, Malus en misschien de Vaantjesboom maken van de tuin een veelkleurig palet. Voeg daarbij de vele vormen van de nog niet gekleurde bloemknoppen en u ziet de tuin in al zijn schakeringen. Op zondag 5 mei staat er nog veel meer op het programma: als eerste de jaarlijkse grootse Plantenbeurs, met muzikale omlijsting van De Velletrekkers, en verschillende exposities in de theekoepel, entreegebouw en in de tuin zelf.

Exposities

Op zondag 5 mei exposeert Mieke Aarsen-Antens uit Oud Gastel haar werk in de theekoepel van het arboretum. Mieke vindt het een uitdaging om te experimenteren met verschillende technieken en materialen. Hierdoor is haar onderwerp en stijl divers, van figuratief tot abstract. Zij heeft al een aantal keren haar werk mogen tentoonstellen. Het Arboretum Oudenbosch is een ideale plek om de bezoeker naast de fenomenale natuur te verassen met beeldende kunst.

Clemens Lankreijer uit Roosendaal heeft bijzonder werk voor zijn expositie in de tuin uitgekozen. Hij exposeert onder de titel 'Buiten Spelen' 6 deuren. Het zijn oude kamer (binnen)deuren tweezijdig beschilderd met acrylverf, enerzijds met ‘buiten spelende muzikanten’ en anderzijds met ‘buiten spelende kinderen’. De deuren zijn vervolgens gevernist en al een aantal malen in de buitenlucht geëxposeerd. www.clemenslankreijer.nl

Edwin Brosens, freelance fotograaf, is van kindsbeen af geïnspireerd door mieren en alles wat klein was. Sinds drie jaar specialiseer hij zich in de sluipwespen, maar fotografeer daarnaast ook nog andere insecten en planten. De afgelopen drie jaar heeft hij zich verbreedt in de fotografie door ook de wetenschappelijke kant door middel van fotografie in beeld te zetten. U vindt een belangrijk deel van zijn oeuvre op de expositie in het entreegebouw. www.edwinbrosens.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief