Extra parkeervakken voor bewoners Schuitevaartstraat

  112 Meldingen

OUDENBOSCH - De bewoners van de Schuitevaartstraat in Oudenbosch kunnen een stuk gemakkelijker parkeren in hun straat. De gemeente heeft hier ruim twintig extra parkeervakken aangelegd.

DOOR VERA DE GEUS

Deze plannen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Eerder heeft de gemeente in haar beleid vastgelegd dat er tot en met 2021 100 extra parkeerplaatsen gerealiseerd moeten worden. Parkeerproblemen doen zich veelal voor in de oudere woonwijken waar niet voldoende parkeergelegenheid is.

Rommelig

Zo ook aan de Schuitevaartstraat, waar tot nu nauwelijks openbare parkeervakken beschikbaar waren. Voor de nieuwe vakken moest wel een groenstrook verdwijnen, maar volgens de gemeente moet dat de situatie voor de bewoners en die van omliggende straten aanzienlijk verbeteren. "Hiermee slaat de gemeente twee vliegen in een klap", volgens wethouder Jan Mollen. "De rommelige groenstrook en geparkeerde auto's op straat verdwijnen. Op deze manier zal het straatbeeld sterk verbeteren."

Sportvelden

Niet alleen in Oudenbosch werd gewerkt aan nieuwe parkeerplaatsen, ook aan de Domeinstraat in Hoeven worden elf nieuwe parkeerplaatsen gecreëerd. Eerder is ook de parkeerplaats bij de sportvelden in Stampersgat aangepakt.

l

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief