Pekkercross sluit seizoen 't Veerke af

  112 Meldingen

OUD GASTEL - Het sluitstuk van weer een bijzonder jaar Veerke-activteiten. In het 33e seizoen werden alle deelnemersrecords al gebroken en kwamen atleten uit het hele land op onze evenementen af. Traditiegetrouw sluit 't Veerke af met de Pekkercross. En ook daar zijn de vooruitzichten goed.


Eerst hebben we komende zondag 10 december van 9.30 tot 10.30 uur de jeugdtrainingen onder de bezielende leiding van Bernard en José Heshof. Verzamelen bij het scoutinggebouw. Er is chocomel na afloop. Een week later is dan de Gastelse Pekkercross: een niet met andere veld- of boslopen te vergelijken cross. Op zondag 17 december staat het sportieve evenement andermaal op het programma. Op een uitdagend maar mooi parcours, steeds meer door het Gastels Bos gaand. Voor de organisatie tekent 't Veerke in samenwerking met atletiekvereniging Thor uit Roosendaal.

Pekkercross
De Pekkercross begint op 17 december met de recreantencross. Gebleken is dat de wedstrijd over 9 kilometer voor de minder geoefende hardlopers niet elk jaar in het programma past. Daarom bieden we iedereen, die wel mee wil doen puur voor het uitlopen een alternatief. Met de recreantencross opent de 33e Pekkercross om 10.30 uur. De recreanten kunnen kiezen voor een, twee, drie of vier rondes. In afstand vertaald is dat: 1600, 3200, 4800 of 7100 meter. Deelnemen is belangrijker dan winnen.
Dat geldt ook bij de jeugdcrossen, die vanaf 11.30 uur op het programma staan. De jeugd van groep 1 t/m 4 loopt 1100 meter en gaat ook door het bos, een kwartier later gevolgd door de groepen 5 t/m 8 voor eveneens 1100 meter. Om 12 uur zijn de B-, C- en D-junioren aan de beurt. Zij leggen 3,2 kilometer af. Voor het eerst starten de dames en junioren A samen met de mannen om 12.30 uur, zij het dan dat voor de eerste twee groepen de afstand 5,3 kilometer is en de mannen en masters doorlopen tot ze de 9 kilometer hebben voltooid. Zo denken we drie mooie wedstrijden ineen te krijgen. 't Veerke redeneert dat bij wegwedstrijden de vrouwen wel altijd samen met de mannen starten en waarom zou dat bij een cross niet kunnen? Voor de mannen is het zaak iets eerder aanwezig te zijn, zij starten ongeveer een kwartiertje vroeger dan in het verleden.
Aan de start staan waarschijnlijk weer grote namen zoals viervoudig winnaar Colin Bekers, tweevoudig winnaar Alex van Tilburg en wellicht ook Huub Maas, Michiel van Nispen, Wouter Warndorff, Tom Koetsenruyter, Mitchel Franken, Mels Lambregts en Eltjo van Mechelen. Bij de dames onder meer titelverdedigster Amy van den Broek. In het verleden combineerde zelfs Olympisch atleet Simon Vroemen een familiebezoek met deelname aan de Pekkercross. Van Gastelse zijde zullen nog meer cross-kleppers zeker weer op komen draven: Gerbert van den Biggelaar, Ad Verheijen, Rob Musters, Roel van Nes, Bernard Heshof, Rutger de Klerk en Anne van Alphen.

Einde seizoen
Met de Pekkercross komt een einde aan het 31e Veerke-seizoen. Aan de quiz, zomertijdloop, Van Zuilichem-Vlietloop, wandelvierdaagse, tridaagse, jeugdtriathlon, Verwer & Janssentriathlon, Avondloop en Beka-Pekkercross hebben in totaal liefst 4000 mensen mee gedaan.
Ook voor het publiek is er op deze laatste zondag voor kerst van alles te beleven op en langs het parcours. De scouting Andriessengroep ontvangt deelnemers en toeschouwers gastvrij in haar gebouw.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief