Foto: Peter Braakmann

Twee Oudenbossche mannen vast voor terrorisme

  112 Meldingen

OUDENBOSCH - Bij de inval die de politie maandagmorgen in de Spuilaan in Oudenbosch deed, zijn twee mannen uit Oudenbosch opgepakt, omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij terrorisme. Het gaat om twee broers van 29 en 26 jaar uit Oudenbosch. Ook een 37-jarige man uit Roosendaal wred van zijn bed gelicht. Een vierde verdachte is een 39-jarige man die in Essen verbleef.


"De mannen zijn in beeld gekomen in een onderzoek naar een geluidsfragment dat de AIVD in 2017 beschikbaar stelde in een ander onderzoek. Dat richtte zich op een verdachte in Rotterdam die in een kelderbox een Kalasjnikov met munitie en een grote hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk had liggen", aldus het OM. "Het geluidsfragment is een opname van een gesprek waaraan de verdachte in de Rotterdamse zaak en een aantal van de vandaag aangehouden mannen deelnamen. In het afgeluisterde fragment wordt gesproken over een te plegen aanslag op het Turkse consulaat."

Geluidsfragmenten

Bij de doorzoeking maandagmorgen van drie woningen in Oudenbosch en Roosendaal en een loods in Sprundel en twee woningen in Essen en Antwerpen is beslag gelegd op onder andere digitale geluidsfragmenten. Ook zijn drie auto's in beslag genomen, twee daarvan stonden in Oudenbosch.

Jihadisme

De twee broers worden deze week nog voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte die in België is aangehouden wordt overgeleverd aan Nederland. "Het onderzoek richt zich op voorbereidingen en training voor terrorisme en ook opruiing tot terrorisme door het verspreiden van gewelddadig jihadisme via social media", zo stelt het OM. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief