Afbeelding
Foto: Politie.nl

Dronken man (36) rijdt met hoge snelheid al slingerend over A17 bij Oud Gastel

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

OUD GASTEL - De politie heeft vrijdagavond een 36-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed met hoge snelheid al slingerend over de A17 bij Oud Gastel. Een getuige wist te voorkomen dat de man verder reed.

Rond 23.30 uur alarmeerde een automobilist de meldkamer van de politie omdat een automobilist hem op de A17 met hoge snelheid al slingerend inhaalde. De bestuurder bleef steeds van rijbaan wisselen en raakte de vangrail. Toen de automobilist de afslag naar het tankstation nam, vloog hij bijna uit de bocht. De getuige heeft vervolgens ook de afslag genomen en wist te voorkomen dat de man verder ging rijden. Ondertussen waarschuwde hij de politie. 

De man wist echter te ontkomen en rende een weiland in. Daarop zijn agenten achter de verdachte aangereden en hebben hem aangehouden. Uit een ademanalyse bleek dat de 36-jarige bestuurder bijna zes keer de maximale toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man is naar een cel gebracht. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen, wordt er een verklaring van hem afgenomen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief