Afbeelding
Foto: Suzanne van Aken

Podiumplaatsen voor twirlers Mobile op NK's

Door: Sandra Broosus algemeen

BOSSCHENHOOFD - Het weekend van 16 en 17 december was druk voor de leden van de Bosschenhoofdse twirlvereniging Mobile. Op zaterdag namen 8 jeugdleden deel aan het N.K. in Waalwijk. Op zondag namen drie van de oudere leden deel aan het N.K. runner up in Almere. De leden die geen kampioenschappen hadden, stonden ondertussen op de kerstmarkt in Zegge om de kas te spekken.

Op zaterdag namen Jalicha van Delft en Carlijn Maatjens deel in de categorie solo showtwirl, jeugd 3. Carlijn nam ook deel aan het jeugd 2 showtwirl team, samen met Britt Verwijmeren, Carmen Martens, Femke Burgers, Meike Gommers, Selena Piree en Lea-Maria Sprenkels. Jalicha zette haar routine goed neer, en wist opnieuw de jury met haar uitstraling te overtuigen. Het leverde haar de welverdiende gouden medaille en de titel Nederlands Kampioen op! Carlijn presteerde eveneens prima, en met maar een paar kleine foutjes eindigde ze naast Jalicha op het podium, op de tweede plaats. Het team voerde vandaag voor het laatst hun huidige routine uit, en ze sloten in stijl af: met een mooie derde plaats mocht ook het team plaatsnemen op het podium.

Op zondag was het beurt aan Gail Heeren, Lindsay Hornstra en Danielle Verpaalen om in verschillende onderdelen op het N.K. twirl runner-up hun prestaties weg te zetten. Via voorrondes met in sommige categorieen rond de 80 deelnemers waren de deelnemers voor vandaag geselecteerd. In de juniorklasse 1-baton mocht Gail Heeren het kampioenschap in alle vroegte openen. De routine ging verre van vlekkeloos, en met acht drops wist ze al lang dat ze naast het podium zou eindigen. Gail was dan ook heel blij met haar uiteindelijke achtste plaats! Ze nam revanche bij het onderdeel 2-baton. Daar beheerste ze wel haar moeilijke tricks, en werd beloond met een onverwachte hoge klassering: een vijfde plaats! Bij het onderdeel super X-strut nam Lindsay deel in de seniorenklasse. Het onderdeel vergt veel van de conditie en lenigheid, en Lindsay was na afloop heel tevreden dat al haar sprongen en balansoefeningen waren gelukt. De jury beloonde haar met de twaalfde plaats. In de seniorenklasse nam Danielle Verpaalen deel aan zowel het onderdeel 1-baton als dancetwirl. Bij de voorrondes eindigde Danielle nog als twaalfde bij het onderdeel dance; met de uitvoering van zondag maakte Danielle veel goed, en eindigde uiteindelijk op de tiende plaats. Met haar 1-baton deed ze er nog een schepje bovenop. Haar constante optreden, met weinig drops of andere fouten, zorgde dat ze uiteindelijk net naast het podium, maar wel dik tevreden op een vierde plaats eindigde!

De komende twee weken houden de leden even rust, daarna gaat de hele vereniging vol aan de slag met de opleidingen voor het internationale level-examen en met de nieuwe routines. Het nieuwe wedstrijdseizoen start vervolgens weer in februari. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief