Henk Meeuwisse kerstkampioen bij Alpenjagers

Door: Janny Mathijssen algemeen

HALDERBERGE - De laatste wedstrijd van het jaar bij de Alpenjagers uit Roosendaal is de traditionele kerstverschieting. De schutters kiezen voor de wedstrijd 5 wedstrijdkaarten uit waarop 5 rozen staan getekend die een onbekend aantal punten vertegenwoordigen.

Slechts bij 1 roos geeft een hoogste score van 150 punten. Dit jaar waren er 2 schutters die de verborgen roos van 150 punten wisten te raken. Dat waren Henk Meeuwisse uit Halderberge en de 88 jarige Andre van As uit Oud Gastel, Henk schoot 8 rozen en werd de uiteindelijke winnaar omdat hij 2 rozen op deze kaart wist te raken en daarmee 155 punten behaalde. Andre van As werd met 2 rozen 2e met 150 punten. Voor de derde plaats eindigden 3 schutters met 125 punten, Peter Hagenaars werd met 6 rozen 3e dankzij de beste steunserie van 105 punten. Hij werd gevolgd door Gerard Voskuilen die 3 rozen schoot en een steunserie van 80 punten had en 5e werd Piet Beerendonk met 4 rozen en 30 punten. Ook voor de 6e plaats waren er 2 schutters met 115 punten, Anton van der Ven werd met 5 rozen 6e met een steunserie van 20 punten en John Schrauwen die 4 rozen schoot werd 7e met een steunserie van 5 punten. Frans Joore werd met 7 rozen 8e met een totaal van 100 punten, gevolgd door Helmer Siegers met 6 rozen en 80 punten. Jan Hagenaars die met 9 stuks de meeste rozen van de avond wist te schieten werd 10e met 70 punten. Yilmaz Ozcelik werd met 8 rozen met 50 punten 11e, hij werd gevolgd door Quintus van Elewout die met 5 rozen een goede wedstrijd schoot maar helaas maar 25 punten behaalde. De 13e plaats was voor factory schutter Bert van Eekelen die met 3 rozen ook maar 25 punten behaalde en hekkensluiter werd pieter griffioen die met 4 rozen en slechts 10 punten het laagste aantal punten behaalde. Voor de schutters was het weer een mooie wedstrijd en alle schutters gingen met een mooi kerstpakket naar huis.
Dit was voor de Alpenjagers de laatste wedstrijd van 2017. De schutters gaan zich weer verder opmaken in de strijd voor de wintercompetitie 2017-2018 waarin met koppels uitgemaakt gaat worden wie zich winterkampioen mag noemen. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief