Afbeelding
Foto: Martin de Wolf

Jan de Wolf erevoorzitter van De Variant

Door: Janny Mathijssen algemeen

OUDENBOSCH - De leden van damvereniging De Variant hebben Jan de Wolf benoemd tot erevoorzitter van de club, tijdens het jaarlijkse kerstsneldamtoernooi. Jan is sinds de oprichting van de club een drijvende kracht achter de damactiviteiten in Oudenbosch en omgeving. Bij aanvang van het toernooi werd Jan dan ook geroemd om zijn inzet en prestaties gedurende zijn 50-jarig lidmaatschap. Uiteindelijk werd hij ook de winnaar van het toernooi.

In het kader van het jubileum waren tevens oud-leden van De Variant uitgenodigd voor dit kersttoernooi. Veertien leden en zeven oud-leden speelden in drie groepen van zeven een onderling toernooi en gelijktijdig in zeven teams van drie. Het drietal Jan de Wolf, Gerrit Houterman en Ton van Lammeren behaalde de meeste punten, mede doordat respectievelijk Jan en Gerrit de eerste plaats innamen in groep A en B. Gerrit behaalde daarbij zelfs een score van 11 uit 6 en stak met kop en schouders boven de anderen uit. Alleen Johan Konings wist hem een remise te ontfutselen. Richard Mertens eindigde in deze groep op een keurige tweede plaats, met een score van 8 uit 6.
In groep A was de strijd erg spannen. In de eerste twee rondes wisten zowel Daniëlla de Vos als Jan de Wolf van Martin de Wolf te winnen, die toch als één van de titelfavorieten gezien kon worden. Mark Klaassen scoorde echter nog beter dan Daniëlla en Jan, en stond na vier rondes aan kop. Maar in de vijfde ronde verloor hij ongelukkigerwijs van Martin, waardoor hij de eerste plaats moest delen met Daniëlla en Jan. Zo was dan ook de eindstand in groep A, waarbij Jan aan het kortste eind trok, met een gemiddeld betere score tegen spelers die net iets hoger waren geëindigd.
In groep C speelden veel oud-leden. Ook daar was de strijd spannend. Ron Jongejan won al met al de meeste partijen en eindigde op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Peter Noé en Ton van Lammeren. Ad Vervoort jr. eindigde in deze groep op een zesde plaats, maar kon toch een feestje vieren toen ook hij in het zonnetje werd gezet, vanwege zijn koperen jubileum bij De Variant.

Ook interesse in dammen? Bekijk de activiteiten van De Variant op www.facebook.com/damverenigingdevariant.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief