Afbeelding

Politiehond Barichello pakt twee dieven

112 Meldingen

GOES - Na een achtervolging heeft politiehond Barichello woensdag op het Da Vinciplein in Goes twee mannen te pakken gekregen. Het duo - een Roosendaler en man uit Sint Willebrord - wordt verdacht van een bedrijfsinbraak aan de Amundsenweg in Goes.

De politie kreeg rond 5.30 uur een melding van een mogelijke inbraak bij het bedrijf aan de Amundsenweg. Ter plaatse troffen agenten op het bedrijfsterrein een verlaten auto met draaiende motor aan. De politie vermoedde dat de daders via het hek richting de Zeelandhallen waren gevlucht. Agenten zagen daarop twee mannen over de parkeerplaats rennen en stuurden politiehond Barichello achter het tweetal aan.

Aanhoudingen De hond wist een van de verdachten tegen de grond te werken. Hij is aangehouden. De tweede man rende richting de uitgang van de parkeerplaats, maar kon ook worden gepakt. Het gaat om een man (44) uit Roosendaal en een man (33) uit Sint Willebrord.

Politieonderzoek De politie onderzoekt de inbraak. De auto blijkt in de nacht van 11 op 12 december in Oudenbosch te zijn gestolen. Het voertuig is voor verder onderzoek weggetakeld. Wat er precies is gestolen moet blijken uit de aangifte van het gedupeerde bedrijf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief