Afbeelding

Vijf Brabanders aangehouden in groot drugsonderzoek

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

WEST-BRABANT - De politie heeft op 8 en 9 januari verschillende woningen doorzocht in Sint Willebrord, Roosendaal, Oudenbosch en Sprundel. Dit gebeurde tegelijkertijd met doorzoekingen elders in Noord-Brabant en België in een groot internationaal onderzoek naar de productie en handel in synthetische drugs.

Op verzoek van de Belgische onderzoeksrechter zijn vijf aanhoudingen verricht in Nederland. "Deze vijf verdachten worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie en inbreuken op de wetgeving inzake verdovende middelen en psychotrope stoffen in vereniging", meldt het Openbaar Ministerie. In Nederland werden 1,5 kilo amfetamine, een geweer met demper, hennep(stekken), computers, telefoons, documenten, 0,5 kilo springstof en contant geld inbeslaggenomen.

Gedurende het onderzoek zijn ook verschillende loodsen onderzocht, waaronder in Nispen, waar chemische producten werden opgeslagen om vermoedelijk amfetamine en XTC te produceren. Uit het onderzoek bleek tevens dat er verschillende malen cocaïne en cannabis met voertuigen die uitgerust waren met daartoe speciaal vervaardigde bergplaatsen, naar Malta werden gesmokkeld.

"Het vermoedelijke kopstuk van deze criminele organisatie John H., werd op 20 december 2017 op heterdaad in Scheveningen, Nederland, aangehouden bij een transactie van 50 kilo cocaïne, in het kader van een diepgaande infiltratieoperatie. Hierbij werden nog 7 andere personen aangehouden en is uiteindelijk 56 kilo cocaïne in beslag genomen." John H. uit Sint Willebrord is een bekende van de politie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief