Afbeelding

Grote uitslaande brand in loods in Oudenbosch

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

OUDENBOSCH - De loods van beddenfabriek SOVA Bedding aan de Industrieweg in Oudenbosch is maandagmiddag rond half vijf in vlammen opgegaan. Ook een vrachtwagen vloog in brand. Er raakte niemand gewond en de brandweer had de brand binnen anderhalf uur meester.

De brand ontstond maandag aan het einde van de middag door nog onbekende oorzaak. Volgens de eigenaar van de beddenfabriek lagen in deze loods veel schuimrubbermatrassen opgeslagen, waardoor de vlammen zich snel konden verspreiden en de loods compleet verwoest werd. De brandweer schaalde snel op naar 'zeer grote brand'. Vlakbij het pand stond een vrachtwagen geparkeerd. Ook deze vloog in brand en moest door de brandweer geblust worden.

NL Alert

De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te blussen. Binnen anderhalf uur wist de brandweer de vlammen onder controle te krijgen in de loods van zo'n tien bij dertig meter. Kort na het ontstaan van de brand deed de Veiligheidsregio een NL Alert uit in Oudenbosch en Standdaardbuiten.

Geen gewonden

Mensen werden aangespoord ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. Ook vroeg de Veiligheidsregio mensen vooral niet naar de plaats van de brand toe te komen. Er zijn geen gewonden gevallen in het familiebedrijf. De eigenaar zegt de draad snel weer op te willen pakken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief