Iedere klant wordt hartelijke ontvangen door het deskundige team. FOTO VREUGDE MEUBELEN
Iedere klant wordt hartelijke ontvangen door het deskundige team. FOTO VREUGDE MEUBELEN Foto: FOTO BEZIT VREUGDE MEUBELEN

Een halve eeuw Vreugde Meubelen

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH – Vreugde Meubelen bestaat 50 jaar! Oprichters Jan en Joke Vreugde openden hun meubelzaak, twintig jaar geleden namen zoon Jan en schoonzoon Louis Oosterhof het stokje van hen over. Samen wisten zij Vreugde Meubelen succesvol uit te bouwen tot één van de veelzijdigste woninginrichters in de verre omstreken.

DOOR ELS ROMMERS

"Vijftig jaar geleden bestond de BTW nog niet en werd er zeven dagen per week gewerkt", duikt Louis Oosterhof, die de PR voor zijn rekening neemt, terug in het verleden. "Bij de verhuizing naar de Bosschendijk, werd de meubelloods die als showroom diende, ingewisseld voor een gigantisch bedrijfspand van 2000 m². Opeens hadden mijn schoonouders alle ruimte om hun meubel- en tapijtcollectie uit te breiden. Toen Jan en ik de zaak overnamen, hebben we nog eens 500 m² aangebouwd. Er is dus een hoop veranderd. Onze kwaliteit, service en persoonlijke aandacht zijn echter altijd hetzelfde gebleven."

De klant staat centraal
Kortom: Vreugde Meubelen maakt klanten blij? "Eigenlijk is dat een inkoppertje", reageert Louis glimlachend op die slogan, "maar het is wél zo. Wij zijn een no-nonsense-bedrijf. Klanten hoeven bij ons geen gladde 'sturende' verkooppraatjes te verwachten, maar een oprechte vraag naar hun wensen. Iedere keer zien wij het als een uitdaging om hun behoeftes te vertalen naar een passend advies. Daartoe hebben we een professioneel, goed op elkaar ingewerkt team dat samen alle kennis in huis heeft. Net zoals onze medewerkers trouw zijn aan de zaak -sommigen zijn al bijna 40 jaar in dienst!- zijn wij ook loyaal aan onze klanten. En dat wordt gewaardeerd, merken we."

Interieuradvies
En hoe zit het met de service van Vreugde Meubelen? "Service is een populaire term waar je gemakkelijk mee kan schermen, maar je moet het natuurlijk ook waarmaken", stelt Louis. "Voor ons gaat service verder dan gratis bezorgen en oude meubelen inruilen. Het gaat ook over oplossingen zoeken, maatwerk bieden, flexibel zijn en je inleven in de klant. Omdat hier alles op het gebied van wonen, slapen, vloeren en sinds kort ook raamdecoratie onder één dak te vinden is, kunnen wij stap voor stap het interieur van iemands dromen creëren."

Woontrends
Veel kwaliteit dus tegen een scherpe prijs? "Jazeker", beaamt Louis. "Omdat we een familiebedrijf zijn, kunnen we voordelen direct doorrekenen aan onze klanten. Nergens anders kun je bijvoorbeeld goedkoper je trap laten stofferen. Concessies aan kwaliteit doen we niet. Qua ontwikkelingen op woongebied lopen we voorop. Alle meubelstijlen en combinaties daarin zijn hier vertegenwoordigd. Naast vinyl, tapijt en laminaat, verkopen we ook de zeer gewilde PVC-vloeren. Raamdecoratie is er in allerlei kleuren, stoffen en prijsklassen, zodat ook diegenen met een kleine portemonnee hier slagen. Comfortabele Boxsprings, al dan niet elektrisch bediend, zijn er in prachtige kleuren en materialen."

Aanbiedingen
Feesten jullie klanten mee? "Absoluut", belooft Louis. "Dit jaar zijn er continu aantrekkelijke aanbiedingen. De komende maanden hebben we een elektrisch bedienbare relaxstoel te koop met sta-op-functie tegen een zeer voordelige prijs. De nieuwe hippe modellen in trendy kleuren rekenen definitief af met het oude imago. Niet alleen senioren, maar ook de jeugd kan hier heerlijk in ontspannen. Kom gerust een kijkje nemen en laat je inspireren en verrassen. De koffie staat klaar!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief