Foto: Addo Sprangers

Man aangehouden voor poging steken en wurgen hond

Door: Bregje Kop 112 Meldingen,112 Nieuws

OUDENBOSCH - Een man is vrijdagavond aangehouden nadat hij met een mes rondliep op straat. De man heeft tijdens zijn wandeling ook een hond van een voorbijganger proberen te steken en wurgen. 

Rond 23.15 uur vrijdagavond kwam er een melding bij de politie binnen dat er aan de Riviérelaan een man met een mes zou rondlopen. De man was behoorlijk onder invloed van drugs zijn en hij schreeuwde volgens de melder de hele buurt bij elkaar. 

Direct gingen er meerdere politie-eenheden naar het opgegeven adres. Ter plekke troffen de agenten een 28-jarige man uit Oudenbosch die helemaal van de wereld was. De handen van de man zaten onder het bloed. Hij maakte rare geluiden en was in eerste instantie niet onder controle te brengen.

Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. De man is naar het ziekenhuis overgebracht waar hij aan zijn verwondingen is behandeld en vanwege zijn overmatig drugsgebruik werd opgenomen. 

Agenten werden in de tussentijd op straat aangesproken door een mevrouw. De vrouw was behoorlijk overstuur. Zij verklaarde dat ze eerder die avond met haar hond aan het wandelen toen de voor haar onbekende man ineens uit het niets op haar af kwam. Ineens viel de man haar hond aan en probeerde het dier met een mes te steken en te wurgen. Hierop beet de hond de man. Een buurtbewoner en twee voorbijgangers hebben de man van de hond afgetrokken. Vrij snel hierna was de politie ter plaatse.

De vrouw heeft aangifte gedaan van het incident. Haar hond is naar de dierenarts gebracht. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief