Drukte en gezelligheid bij de vele controleposten zoals hier op donderdag bij de Meeshoeve te Oud Gastel.
Drukte en gezelligheid bij de vele controleposten zoals hier op donderdag bij de Meeshoeve te Oud Gastel.

Nét geen record voor Hoevense Fietsvierdaagse

Door: Vera de Geus algemeen

HOEVEN - De jaarlijkse braderiefeesten, vier dagen feest en activiteiten tijdens het Hemelvaartsweekend, zijn weer bijzonder druk en gezellig verlopen. Er was een zeer uitgebreid programma met voor elk wat wils. Naast de braderie was er volop entertainment zoals een - nota bene door de organisatie gewonnen - levend tafelvoetbalspel, kindermiddag, bingo en diverse live-optredens. Pater Moeskroen zorgde op zaterdagavond voor een volle feesttent. De landelijk bekende fietsvierdaagse was aan zijn 47e editie toe.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Van heinde en verre waren fietsliefhebbers weer afgereisd naar Hoeven om de nodige sportieve maar bovenal gezellige kilometers af te leggen. De hotels, campings, pensions en B&B's in de naaste omgeving konden dezer dagen het bordje 'vol' ophangen.

Groot en klein

Het thema van de fietsvierdaagse dit jaar was: 'fietsplezier voor groot en klein'. En dat was het zeer zeker. Nadat de organisatie van de Hoevense Fietsvierdaagse enkele jaren terug Bovendonk als start-en finish locatie heeft gekozen in plaats van Dorpshuis Het Kompas, heeft dit zeker een boost gegeven aan dit meerdaagse fietsevenement waar fietsers uit heel Nederland op afkomen. Dit jaar was de fietsvierdaagse slechts enkele tientallen deelnemers verwijderd van een nieuw record.

Prachtigste plekjes
Elke dag kon er gekozen worden om 25 - 40 - 60 of 100 kilometer af te leggen. Vooral voor de jongste deelnemers en gezinnen is de 25 kilometer een populaire afstand. Samen met broertje, zusje, papa, mama en opa en oma op pad, om onder weg getrakteerd te worden op de nodige verrassingen en versnaperingen. Welk kind wil dat nu niet? Andermaal waren een aantal bijzonder mooie fietsroutes uitgezet die leidden naar en langs de prachtigste plekjes van West Brabant. Tussendoor waren er voldoende rust- en controleposten om de inwendige mens te versterken en om even bij te kletsen. Meer dan 2200 fietsliefhebbers vertrokken op Hemelvaartsdag voor de Halderberge-route. Vrijdag en zaterdag stonden respectievelijk de Baronie-route en de Beemden-route op het programma. De Piet Brans-route op zondag, ondanks het mindere weer, toch nog goed voor 1524 deelnemers sloot deze 47e editie af. De organisatie kijkt tevreden terug op vier geweldige dagen en spreekt van een zeer
geslaagde editie. Volgend jaar wordt de Fietsvierdaagse Hoeven gehouden van 30 mei tot en met 2 juni.

Rolstoelhockey
Max Lambregts, al jarenlang vrijwilliger van de Fietsvierdaagse, werd dit jaar door de organisatie omarmd om geld in te zamelen om deel te kunnen nemen aan het WK Rolstoelhockey, wat eind september in Italië gehouden wordt. "Via internet zijn wij als team een crowdfunding-actie opgestart en tijdens deze vierdaagse staat er binnen een collectebus. In totaal hebben we 36.000 euro nodig om alle kosten te betalen, maar gelukkig zijn we aardig op weg," vertelt Max daarover. Op Facebook-pagina Nederlands Powerchair Hockeyteam is meer informatie hierover te vinden. Tijdens de vierdaagse heeft Max voor zijn team in elk geval meer dan 800 euro opgehaald.

Braderie
Een nieuwe opzet dit jaar van de braderie. Deze werd voor het eerst verzorgd door Koolen & Koolen uit Tilburg. De vele kraampjes met koopwaar en de diverse kermisattracties trokken veel publiek naar het centrum van Hoeven. Naast een hilarisch kampioenschap frikandellen eten, een bingomiddag, levend tafelvoetbalspel en muziek van DJ Marco Braspenning en live band Drievoud, was er op zaterdagmiddag volop ruimte voor de jeugd ingepland. Zij konden zich onder meer laten schminken en aan diverse spellen meedoen. Zaterdagavond was het hoogtepunt van deze braderiefeesten met een grandioos optreden in een volle feesttent van Pater Moeskroen. Bekende feestnummers als Roodkapje, Laat maar waaien en Joost schalden daarbij door de tent. Hoeven kan terugkijken op een - mede door het stralende weer - bijzonder geslaagd lang weekend, samen te vatten in drie woorden: sportiviteit, gezelligheid en genieten! 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief