Afbeelding
Foto: Mosterd na de maaltijd / Facebook

'Mosterd na de maaltijd' opent een nieuw potje muziek

Door: Guus Arnouts Cultuur

HOEVEN - Hoewel de hit 'Hé Jacqueline!' inmiddels met zomerreces gaat en de hype rondom het nummer wat bekoeld is, is het zangtrio van de hit dat zeker niet. 'Mosterd na de maaltijd' duikt ook tijdens deze zomer gewoon weer in de studio voor wellicht een nieuwe kaskraker. 


Wat kunnen we verwachten?
"Iedereen zal verwachten dat we pas weer met carnaval een nieuw nummer gaan maken. Omdat we de smaak van het muziek maken te pakken hebben, willen we gaan kijken of we in staat zijn het levenslied te gaan vertolken." Iets in de trend van Frans Bauer of Django Wagner? "We zijn groot fan van de Nederlandstalige artiesten, zoals Guus Meeuwis, Rowwen Hèze en Dré Hazes." Door de combinatie van hun muziekstijlen is het trio dan ook naar eigen zeggen geïnspireerd. 

Wanneer verwachten jullie de nieuwe plaat uitgebracht te hebben?
"We zijn bezig om de release voor het nieuwe nummer aan het einde van deze maand te organiseren op een live podium. Waar en wanneer precies is nog even afwachten. Ook deze keer zal ons nummer weer worden voorzien van een videoclip."

Waar halen jullie toch die inspiratie vandaan?
"De inspiratie van het nieuwe nummer komt van de mensen om ons heen die zichtbaar worstelen met de keuze voor hun passie of voor de vastigheid en financiële zekerheid." Een iets serieuzere trip dus als we de band mogen geloven.

Hoe is het ze eigenlijk vergaan na deze carnaval?
"Het succes van Hé Jacqueline was voor ons heel kort en krachtig", laat de band weten. "We merken dat iedereen ons nog steeds volgt, omdat naar onze mening "het verhaal" veel mensen aanspreekt. Met de mensen om ons heen blijven we genieten van het succes." Ook krijgt de band wekelijks aanvragen voor optredens binnen. Daar gaat 'Mosterd na de maaltijd' naar eigen zeggen wat minder op in, dit vanwege het drukke bestaan en gezinsleven buiten het muziek maken om.

Duitse toer
'Hé Jacqueline' (of: 'HEY SCHAKKELINE, WO IST DIE VASELINE?!') stormt zo net na de carnavalsperiode de grens over naar Duitsland, waar het (met wat taalkundige aanpassingen) uitgebracht door de band Dorfrocker wél een echte zomerhit aan het worden is.
"In Duitsland komt het ook langzaam op gang, maar daar merken we minder van omdat we daar niet de uitvoerende artiesten zijn. We kijken soms naar het aantal views van de Duitse clip op internet om te kijken of dat een beetje doorloopt. Volgens mij kunnen we dat succes pas na het vakantieseizoen en na de après-ski meten. Maar leuk is het sowieso", aldus de band. 

Inmiddels is het clipje van de Duitse variant op Youtube al bijna 500.000 keer bekeken:

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief