Afbeelding
Foto: Politie

Gemeente Halderberge houdt serie veiligheidscontroles

Door: Guus Arnouts 112 Meldingen,112 Nieuws

OUDENBOSCH - Afgelopen dinsdag hebben gemeentelijke boa’s en medewerkers samen met de politie een aantal controles gehouden in de gemeente Halderberge. Volgens burgemeester Jobke Vonk-Vedder een serie geslaagde controles die vaker mogen plaatsvinden.

Tijdens die actiedag zijn tien panden bezocht aan de Industrieweg, Kaaistraat en West Vaardeke in Oudenbosch en de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd. Tijdens de controle bleek de brandveiligheid niet orde te zijn en werden ook slaapplekken gevonden in onder meer kantoren en andere bedrijfsruimtes. Daarnaast schonk een Hoevens restaurant alcohol terwijl daar geen vergunning voor was.

Inbraakpreventie
Samen met de handhavers is de politie de wijken ingegaan en hebben zij bewoners ingelicht over inbraakpreventie door middel van een ‘voetjesactie’ waarbij voeten voor deuren zijn geplaatst waar makkelijk viel in te breken.

Snelheid- en scootercontrole
Tijdens verschillende snelheidscontroles in de gemeente zijn 11 bestuurders die dag bekeurd voor het overschrijven van de maximum snelheid, bovendien kon één persoon zijn rijbewijs niet tonen. Ook zijn ruim twintig scooters gecontroleerd, waarvan een aantal op de bon geslingerd werden. De boetes werden onder andere uitgedeeld voor rijden zonder licht, het vasthouden van een mobieltje en het rijden op de rijbaan waar dit voor bromfietsen niet is toegestaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief