Afbeelding
Foto: Pixabay

Speelbossen Oud Gastel en Hoeven komen dichterbij

Door: Vera de Geus algemeen

HOEVEN/OUD GASTEL - Voor het begin van de meivakantie hebben Oud Gastel en Hoeven hun eigen speelbos. Momenteel wordt hard gewerkt aan de speelvoorziening in het Gastelse Dorpsbos. Als dit werk achter de rug is, is het speelbos in Hoeven aan de beurt. Voor beide locaties wordt intensief samengewerkt en overlegd met verenigingen en betrokkenen.

Een insectenhotel, crossheuveltjes, waterelementen en een open speelzone. Allemaal prima ingrediënten voor een speelbos. Het duurt niet lang meer voordat Halderbergse kinderen zich er kunnen uitleven.

Motie

"De gemeenteraad heeft enkele jaren geleden een motie voor de realisatie van een speelbos aangenomen. Daar zijn wij vervolgens mij aan de slag gegaan. Twee locaties bleken hiervoor geschikt", vertelt wethouder Jan Mollen. Het gaat om het Dorpsbos in Oud Gastel en het Pagnevaartbos op de grens van Hoeven en Bosschenhoofd.

Scouting

De gemeente is gestart met het Dorpsbos in Oud Gastel, omdat deze plek direct grenst aan de dorpskern en daardoor gemakkelijker toegankelijk is. "Samen met Stichting Groen Ontmoet en Scouting Andriessen is in juli 2017 een spelletjesochtend in het Dorpsbos georganiseerd. Hiervoor zijn alle leerlingen van de basisscholen in Oud Gastel uitgenodigd. Zij hebben tekeningen gemaakt van hetgeen zij graag in een speelbos willen zien. Ook hebben zij een naam verzonnen voor de speelplek; t Gastels speelbos, het bos vol verrassingen", aldus het college. Vervolgens is een werkgroep, bestaande uit Stichting Groen Ontmoet, Scouting Andriessen, Staatsbosbeheer, Stichting Kinderopvang Oud Gastel, drie omwonenden, Sport 't Veerke en twee vrijwilligers, aan de slag gegaan met deze ideeën om te komen tot een ontwerp. "Die werkzaamheden zijn inmiddels gestart", zo weet Mollen.

Overleg

Zodra het Gastelse speelbos gereed is, is het Pagnevaartbos aan de beurt. "Ook daar zoeken we de samenwerking met andere partijen, zodat het een groot succes wordt", zegt de wethouder. Halderberge is een van de eerste in de regio waar een speelbos wordt gerealiseerd. "Het is en hele mooie manier om natuureducatie en beweging voor kinderen met elkaar te combineren", besluit Mollen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief