Afbeelding
Foto: Amy Klaverveld

De jaarlijkse ijstaartenactie van Scouting Oudenbosch is weer van start gegaan

Door: Amy Klaverveld algemeen

OUDENBOSCH - Ieder jaar staan ze weer aan de deur, de jeugdleden van Scouting Oudenbosch. Afgelopen weekend ging de jaarlijkse ijstaartenactie weer van start. In volledig uniform en gewapend met een vriendelijk lach proberen ze zo veel mogelijk zieltjes voor zich te winnen.

"Goedemorgen, ik ben van Scouting Oudenbosch en wij verkopen ijstaarten. Heeft u misschien interesse?" De jeugdleden zijn vrijdagavond en zaterdagmorgen al een keer langs de deuren gegaan. Veel meer tekst hebben ze ook eigenlijk niet meer nodig. Het is de 26ste editie van de ijstaartenactie, onderhand een bekend begrip in Oudenbosch en omstreken.

Clubkas

De opbrengst van de actie gaat geheel naar de vereniging. Voorzitter Susan Huiskamp legt uit waar ze het geld precies aan spenderen. "Het geld wordt gebruikt om extra spel- en kampmateriaal aan te schaffen. Ook zorgen we er zo voor dat de contributie voor de leden zo laag mogelijk blijft." Scouting Oudenbosch biedt sport- en spelplezier aan ruim 90 jeugdleden.

Vaste klanten

Met 26 jaar ijstaarten verkopen, merkt de vereniging dat er veel vaste klanten zijn vanuit Halderberge en omstreken. "Een groot deel van de kopers koopt ieder jaar wel een of meerdere ijstaarten, we zien vaak dezelfde namen terug op de bestellijsten." Volgens Susan komt dat dan ook door het feit dat het ijstaarten zijn. "Een deel van de ijstaarten en de losse ijsjes zijn speciaal geselecteerd voor de feestdagen. We verkopen bijvoorbeeld rendierijsjes, sneeuwpoppen en Kerstmannetjes van ijs. Heel leuk dus als dessert voor de kerstdagen. Veel van de kopers rekenen er dan ook op dat de kinderen ook dit jaar weer langs de deur komen om de taarten te verkopen, zo hebben ze een lekker en makkelijk nagerecht." Een groot succes en de vaste klanten wachten er ook echt op. Waarom er 26 jaar geleden speciaal voor ijstaarten is gekozen kan de voorzitter niet zeggen. "Ik weet niet precies waarom, maar het is al jaren een traditie. Het is ieder jaar weer een hele organisatie om de actie op poten te zetten. Gelukkig hebben we veel enthousiaste leiding en leden die er ieder jaar weer voor zorgen dat de ijstaarten aan de deur worden verkocht en de ijstaarten voor de kerst bij iedereen in de vriezer liggen."

Bestellen

Natuurlijk kunnen de leden niet bij iedereen aan de deur langskomen. Scouting Oudenbosch bouwt daarom ook ieder jaar hun website om, zo kan er ook online besteld worden. De ijstaartenactie loopt tot 24 november. Op zaterdag 8 december is de bezorgdag. In heel Halderberge maar ook Standdaarbuiten en Zegge kunnen de taarten thuis afgeleverd worden. Diezelfde dag kunnen de taarten ook opgehaald worden bij het scoutinggebouw. Bestellen via scoutingoudenbosch.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief