Controlebericht NL-Alert maandag ook bij bushaltes

De overheid zendt maandag (3 december) om 12.00 uur een controlebericht van NL-Alert uit. Dit bericht toont of een mobiele telefoon juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Via NL-Alert waarschuwt de overheid Nederlanders bij calamiteiten in hun omgeving. Voor het eerst is het controlebericht ook te lezen bij de bushaltes.


NL-Alert is een gratis communicatiemiddel tijdens levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag, dreigende overstroming of noodweer. Met NL-Alert kan de overheid inwoners via hun telefoon gericht alarmeren en informeren over een ramp in hun buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat iemand op dat moment het beste kan doen. 

Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf maandag ook te zien op digitale borden bij de bushaltes. 

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Een NL-Alert komt daardoor ook aan als het netwerk overbelast is. 

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet de eigenaar dit zelf doen. Klik hier voor meer informatie. 

Wie het controlebericht maandag ontvangt, weet dat de telefoon juist is ingesteld.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief