Doneeractie gestart voor door kasfraude gedupeerde school De Klinkert

OUDENBOSCH - Directeur Ron Kruis van basisschool De Klinkert in Oudenbosch hoopt eind deze week meer duidelijkheid te hebben over de vraag waar het geld is gebleven dat uit de kas van de school is verdwenen.


Kort voor de kerstvakantie raakte bekend dat uit de kas zo'n 15.000 euro weg is. "Het bestuur van de oudervereniging kreeg vragen van leveranciers over facturen die nog niet betaald waren. Zo is de zaak aan het licht gekomen", licht de directeur toe. 

Het bedrag van 15.000 euro is vooralsnog wel een aanname, aldus Kruis. "Wij hebben niet de bankafschriften, maar het bestuur van de oudervereniging heeft een rekensommetje gemaakt. Dat lijkt aardig te kloppen. Zeker is in elk geval dat het saldo op de rekening nog maar 63 cent bedroeg." 

De vrouwelijke inmiddels ex-voorzitter van de oudervereniging kon bij het geld in de kas omdat zij eerder de taken overgenomen had van de penningmeester. "Wij hadden haar al uitgenodigd voor een gesprek voordat vrijdag het hele verhaal in de media verscheen." Dat gesprek staat op de agenda voor donderdag 10 januari. "Wij gaan er vanuit dat zij hier haar medewerking aan verleent. Misschien heeft de betrokkene een hele andere versie van het verhaal. Dat horen we dan graag." In de tussentijd heeft de oudervereniging wel aangifte bij de politie gedaan over het verdwenen geld. 

De Klinkert in Oudenbosch telt zo'n 275 leerlingen. De ouders c.q. begeleiders van de kinderen doen jaarlijks een vrijwillige bijdrage van 35 euro in de kas. Dat geld is vooral bedoeld als bijdrage voor schoolreisjes en diverse vieringen op school. Kruis: "De kinderen mogen in elk geval niet de dupe worden van het feit dat de kas leeg is. Dat kan en mag niet gebeuren. Desnoods trekken we als school zelf de portemonnee."

In de tussentijd is door Actiegroep Crowdfunding Bs de Klinkert een doneeractie van start gegaan. Het gedoneerde geld wordt enkel en alleen ingezet om het gat aan te vullen en om de reeds geplande activiteiten doorgang te laten vinden. Het streven is om 15.000 euro op te halen.

Dit is de link naar de doneeractie: https://www.doneeractie.nl/kindjes-bs-de-klinkert-de-dupe/-32420

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Hulpmonteur

Gilze

administratief medewerker

Raamsdonksveer

Medewerker inpakafdeling

Berkel - Enschot

Senior Medewerker Kwaliteitsdienst

Oss

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief