Foto: Peter Braakmann

Geen 30 km-zone in Bosschenhoofd , wel een extra Zebra Safe

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Er komt geen 30 km-zone in de Pastoor van Breugelstraat. Wel komen er een middengeleider, twee verhoogde vlakken en twee Zebra Safe's om ervoor te zorgen dat de snelheid omlaag gaat én dat de politie kan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur kan handhaven.Het college kreeg in maart vorig jaar de opdracht van de raad om te onderzoeken of een 30km-zone in de Pastoor van Breugelstraat de verkeersveiligheid zou vergroten en de snelheid verlagen. Zowel de politie als VVN, als enkele betrokkenen bleken hier eind vorig jaar geen voorstander van en om die reden is B&W recent met een nieuw plan gekomen. het probleem zat hem vooral in de inrichting van de straat. De meeste betrokkenen willen het asfalt en de vrijliggende fietspaden behouden, maar dan kon er verkeerstechnisch geen 30 km-zone gerealiseerd worden.

Middenweg
Het college denkt nu de gulden middenweg te hebben gevonden. "Er komt een middengeleider, net zoals nu in de Oude Antwerpse Postbaan in Hoeven, tussen de makelaar en het ruispunt vlak voor de kerk. Verder komen er twee verhoogde plateau's en wordt de Zebra Safe (zebrapad met lampjes, red.) verlegd richting de Blokhut. Ook komt er eentje bij, ter hoogte van het Sint Gerardushof, omdat daar de meeste schoolkinderen oversteken. "De partijen willen de fietspaden gezien de veiligheid van met name de schooljeugd graag vrijliggend houden", aldus wethouder Jan Mollen. Het is nu aan de gemeenteraad om een besluit te nemen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>