Er is geen sprake van sluiting van de polikliniek in Oudenbosch.
Er is geen sprake van sluiting van de polikliniek in Oudenbosch. Foto: Bravis

Voortbestaan van polikliniek Oudenbosch niet in gevaar

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Er is geen sprake van sluiting van de polikliniek in Oudenbosch. Dat zegt wethouder Thomas Melisse na een gesprek met de Raad van Bestuur van het Bravis Ziekenhuis. Volgens Melisse heeft de keuze voor één hoofdlocatie tussen Roosendaal en Bergen op Zoom zelfs vooral voordelen voor Halderberge.

Hiermee reageert hij onder andere op een vraag van VVD'er Jean-Marie Frerichs die zich zorgen maakte over het voortbestaan van het medisch centrum. Het Bravis heeft een locatie tussen Roosendaal en Bergen op Zoom op het oog voor één hoofdlocatie. Frerichs zette aan de hand hiervan vraagtekens bij de positie van het Medisch Centrum dat volgens hem een spilfunctie in Halderberge heeft. Volgens de VVD wordt de poli veelal gebruikt door inwoners die dit structureel moeten doen vanwege chronische aandoeningen of controles. Frerichs wil van B&W weten of zij vindt dat zij dit te allen tijde kunnen blijven doen en of Halderberge hier indien nodig actie op onderneemt. "Wij zijn bang dat het OMC het kind van de rekening wordt en onze inwoners grotere afstanden af moeten gaan leggen voor vaak simpele behandelingen."

Voordelen

Wethouder Thomas Melisse laat nu, na een gesprek met de Raad van Bestuur van Bravis, weten dat er geen enkele reden tot zorg is. "Bravis heeft mij op het hart gedrukt dat er absoluut geen sprake van sluiting van de locatie in Oudenbosch is of gaat zijn. Het Medisch Centrum is dan ook zeker niet in gevaar", zo kan Melisse geruststellen. Na het gesprek met de RvB durft Melisse zelfs te stellen dat de nieuwe locatie tussen Roosendaal en Bergen op Zoom juist alleen voordelen zal hebben voor inwoners van Halderberge. "De reistijd zal waarschijnlijk verkorten. Zeker voor bijvoorbeeld het MoederKindCentrum en andere afdelingen die nu alleen in Bergen op Zoom zitten", besluit hij. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief