Foto: Bravis

Polikliniek in Oudenbosch krijgt na verhuizing Bravis wellicht extra functies

  algemeen

OUDENBOSCH - De hoofdlocatie van het nieuwe Bravis Ziekenhuis komt toch langs de A58 op de locatie Bulkenaar in Roosendaal. Dat betekent aanzienlijk kortere aanrijtijden voor Halderbergenaren dan wanneer gekozen zou zijn voor Bergen op Zoom. Tijdens de persconferentie stipte het bestuur van het ziekenhuis aan dat poliklinieken zoals die in Oudenbosch in de toekomst extra functies krijgen om het ziekenhuis dichterbij de inwoners te brengen. Zo zou het kunnen zijn dat meer specialisten spreekuur in Oudenbosch krijgen.


Volgens het bestuur van Bravis kan het nieuwe ziekenhuis op locatie Bulkenaar in Roosendaal sneller gerealiseerd worden, zijn daar minder planologische obstakels op het gebied van verkeer, geluid en milieu en is er meer ruimte voor vestiging van zorgpartners zoals huisartsen en verpleeghuizen. Daarnaast ligt Bulkenaar voor de meeste inwoners van het Bravis-gebied het gunstigst, omdat er in het oosten van dit verzorgingsgebied meer inwoners wonen dan in het westen.

Kosten

Het totale plan gaat in totaal zo'n 250 miljoen euro kosten. Met de opening van de nieuwbouw in 2025 zal de huidige vestiging in Bergen op Zoom sluiten. De vestiging in Roosendaal blijft nog tot 2030 open.

Poliklinische zorg

Met de nieuwe locatie wil het bestuur van Bravis voor de toekomst extra in gaan zetten op poliklinische zorg. De kans is groot dat dat positieve gevolgen heeft voor de inzet van de poli in Oudenbosch. "Het is het niet altijd nodig om naar de hoofdlocatie te reizen. Steeds vaker vindt de zorg dichtbij de patiënt plaats, in een poliklinisch centrum, bij de huisartsenpraktijk of zelfs bij de patiënt thuis. Om ervoor te zorgen dat iedereen in de regio zorg dichtbij huis kan krijgen, blijft er een poliklinische voorziening in Bergen op Zoom. Daarnaast worden in Woensdrecht en Tholen nieuwe vormen van zorg ingericht in samenwerking met de huisartsen. Zo levert Bravis voor iedereen zorg op maat, centraal in het ziekenhuis waar het moet, decentraal in de regio dichtbij huis waar het kan."

Kinderarts

Tijdens de persconferentie gaf het bestuur aan dat ook de poli in Oudenbosch in de toekomst extra functies kan krijgen. Bijvoorbeeld in de vorm van extra spreekuren zodat inwoners voor een afspraak met een specialist niet naar Roosendaal hoeven. In de regio worden door het Bravis Ziekenhuis nu al pilots gehouden met onder andere de afdeling Hartfalen en kinderarts die spreekuren hebben in poliklinieken. De poli in Oudenbosch wordt opgenomen in het plan om ook daar in de toekomst de zorg de intensiveren. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief