Airborne Festival, eerder onder de naam Daylight, wordt gehouden op 22 juni.
Airborne Festival, eerder onder de naam Daylight, wordt gehouden op 22 juni.

'Buurt heeft grote zorgen over verhuizing Airborne Festival'

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Omwonenden zijn niet blij met de verhuizing van Airborne Festival op zaterdag 22 juni van Breda International Airport naar een nabij gelegen weiland. Volgens Lokaal Halderberge en Progressief Halderberge ziet de buurt dit met grote zorgen tegemoet. De vergunningaanvraag is nog in behandeling.


Airborne Festival, eerder onder de naam Daylight, wordt gehouden op 22 juni. Waar het vliegveld eerder als festivalterrein fungeerde, wordt nu uitgeweken naar een weiland aan de Bosschenhoofdsestraat. "Omwonenden hebben hier grote zorgen over." Volgens de fracties ontbreekt het verkeersplan met hierin de oplossing voor parkeren. "Bij het vliegveld kon je gebruik maken van de infrastructuur van het vliegveld. De Bosschenhoofdsestraat en de afwikkeling van het verkeer over een smalle landelijke weg is van een andere orde en niet gewenst", zeggen zij.

Men maakt zich ook zorgen over wildparkeren, mogelijke calamiteiten, de gevolgen voor flora en fauna en geluidsoverlast. "En daar waar bij het vliegveld sprake was van een veel groter open terrein grenst dit terrein aan twee zijden aan het bos. Juni is een droge periode. Hoe wordt omgegaan met brandgevaar? Daarnaast ligt het terrein op korte afstand van een onbewaakte spoorwegovergang. Hoe wordt dit risico ingeschat in combinatie met het gebruik van drank en andere stimulerende middelen?"

Halderberge laat desgevraagd weten: "We hebben alleen nog maar een aanvraag gehad. De vergunning is nog niet verleend. Voordat een vergunning wordt verleend, kijken we goed naar veiligheid, parkeren etc.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Magazijnmedewerker m/v

Steenbergen

Allround medewerker

Moerdijk

Productie manager

Roosendaal

Bezorgers

Brabant en Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief