Afbeelding
Foto: Politie

Man vast voor bedreigen vrouw met wapen

Door: Peter Houtepen Politie

OUDENBOSCH - De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige man uit Oudenbosch aangehouden voor het bedreigen van een inwoonster van Etten-Leur met een vuurwapen. 

Nadat de Etten-Leurse aan het begin van de avond melding had gemaakt van de bedreiging bij haar woning, werden direct meerdere politieagenten ingezet om de verdachte te vinden. Later op de avond werd de auto van de man aangetroffen bij een woning in Dinteloord. In de woning bevonden zich zowel de verdachte als een luchtdrukwapen en een ploertendoder. De wapens zijn in beslag genomen. De 32-jarige man uit Oudenbosch werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij vastzit voor verder onderzoek.

Uit de verklaring van de vrouw blijkt dat de man haar al geruime tijd lastig viel. Twee dagen voor de bedreiging deed het slachtoffer een melding bij de politie over zijn hinderlijke gedrag. Zij besloot geen aangifte te doen, maar de informatie werd wel in de politiesystemen opgeslagen. Naast de bedreiging onderzoekt de politie ook het stalken van het slachtoffer door de man.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief