Liefhebbers van extreem snelle en unieke auto's kunnen aanstaande zondag 19 mei hun hart ophalen.
Liefhebbers van extreem snelle en unieke auto's kunnen aanstaande zondag 19 mei hun hart ophalen. (Foto: Roadunity)

Oudenbosch maakt zich op voor Strada 2019

  algemeen

OUDENBOSCH - Liefhebbers van extreem snelle en unieke auto's kunnen aanstaande zondag 19 mei hun hart ophalen. Die dag gaat Strada 2019 van start in Oudenbosch uitgekozen. Het Jezuïetenplein vormt het decor van de start van het unieke auto-evenement.


Brian van der Graaf is het gezicht achter een exclusieve auto-event. Slechts achttien jaar, maar nu al weet hij evenementen van formaat weg te zetten. Hij is de oprichter en organisator van Roadunity dat exclusieve auto-evenementen voor de meest exclusieve sports- en supercars van heel Europa opzet. "Op mijn vijftiende ben ik begonnen met het organiseren van ons eerste evenement. Dat was meteen een groot succes. Met veertig exclusieve wagens was het een dag om nooit te vergeten", vertelt Brian. Dit jaar zet hij in op negen evenementen met allemaal zo'n honderd deelnemers.

Lamborghini

Een daarvan is Strada 2019 dat aanstaande zondag wordt gehouden. Volgens Brian is dit hét auto-event van het jaar. Hij koos na Hengelo en de Utrechtse Heuvelrug Oudenbosch als startlocatie. Volgens de jonge initiatiefnemer maken de meest exclusieve sports- en supercars uit heel Europa hun opwachting. "Ferrari, Lamborghini, McLaren, Porsche, BMW M, Audi RS en ga zo maar door", somt hij op.

Basiliek

Strada is een bekend begrip onder autoliefhebbers. Halderberge is dan ook blij om het evenement te mogen verwelkomen. "Het supercargeweld barst 19 mei om 9.30 uur los in Oudenbosch. Vanaf die tijd stromen de eerste deelnemende bolides binnen op het Jezuiëtenplein. Om 11.00 verzamelen alle deelnemers zich in de grote Basiliek van Oudenbosch voor een briefing omtrent het evenement", legt Brian uit.

Startsein

Om 11.30 uur wordt het voor het publiek, dat gratis toegang heeft, pas echt interessant. Dan wordt het startsein gegeven waarna de motoren worden gestart en de deelnemers beginnen aan de route met als finish Capelle aan de Ijssel", besluit Brian. Hij voegt er nog aan toe dat iedereen welkom is op het Jezuïtenplien om de auto's te bekijken en foto's te maken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>