Gratis plantjes voor inwoners van Halderberge

  algemeen

HALDERBERGE - Inwoners van de gemeente Halderberge kunnen tot en met 19 mei gratis tuinplanten krijgen. De actie Tegeltje eruit, Plantje erin moet ervoor zorgen dat er minder straatwerk en meer groen in Halderbergse tuinen komt. Op die manier kan regenwater beter wegzakken en is er minder wateroverlast. De actie maakt onderdeel uit van de Week van het Water waar de gemeente aan deelneemt. 


"Weet u nog? Afgelopen zomer? De extreme droogte? Op dit moment is de grond op veel plaatsen nog steeds niet hersteld van dat enorme watertekort. Omdat steeds meer mensen er voor kiezen hun tuin grotendeels, of zelfs volledig te bestraten, krijgt regenwater onvoldoende de kans om in de grond weg te zakken. En dat terwijl we het grondwater juist op peil willen houden. Daarom is er in De Week van Ons Water een leuke actie, waarbij u de natuur een handje helpt door één of meerdere tuintegels te verwijderen en daar een plantje voor terug te plaatsen", zo laat de gemeente weten. 

Van 10 t/m 19 mei a.s. kunnen inwoners twee tuintegels inleveren bij één van de onderstaande adressen: 

Tuincentrum Brabers in Hoeven, Achter 't Hof 84

Tuincentrum Van de Riet in Oudenbosch, Bornhemweg 157

Plantenkwekerij Hagens in Oudenbosch, Havendijk 16

Monica Bloem en Tuin in Oudenbosch, Nieuwe Landweg 2

Handelskwekerij Van Haperen in Oud Gastel, Vierschaerstraat 10a

"In ruil voor een tegel mag u een plantje uitzoeken uit een speciaal hiervoor geselecteerd assortiment. Maar wees er snel bij, want op=op. Per huishouden mag u maximaal eenmaal deelnemen. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Plantenkwekerij Gerard Dekkers in Hoeven", aldus de gemeente. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief