Foto: CDA Halderberge

Ook Halderberge kampt met verkiezingsvandalisme

  algemeen

HALDERBERGE - Hoewel de gemeente borden plaatst waar politieke partijen hun posters kunnen ophangen, gaat het plakken niet zonder problemen. Net als bij de provinciale verkiezingen worden de posters nu massaal overgeplakt door onder andere actiegroep Voorpost. Het CDA roept de gemeente op in actie te komen, maar de burgemeester zegt niet veel te kunnen doen.
 


Overplakken van verkiezingsposters, in sommige gevallen aangevuld met graffiti-teksten als: 'Dit zijn de sloopers'. Actiegroep Voorpost maakt er geen geheim van regelmatig door heel Nederland en Vlaanderen plakacties te houden. Het gebeurt ook in Halderberge.

Het CDA spreekt er schande van: "Dit gaat ons behoorlijk de keel uithangen. Blijkbaar is er weinig discipline bij andere partijen om ervoor te zorgen dat alle partijen op een gelijke manier hun boodschap richting de kiezer kunnen uitdragen." Fractievoorzitter Ad van Tetering vraagt de gemeente dan ook om dit 'verkiezingsvandalisme' een halt toe te roepen. "Bijvoorbeeld Roosendaal en Etten-Leur gebruiken professionele hoge reclameborden die hufterproof zijn." Verder wil het CDA weten wat de gemeente bij de volgende verkiezingen 'aan deze vervelende misstanden gaat doen'. "U heeft ruim de tijd om hier structureel een oplossing voor te vinden!"

Volgens burgemeester Vonk-Vedder is er echter geen pasklare oplossing. "Overplakken is natuurlijk bijzonder respectloos en getuigt niet van fatsoen, maar ook al zouden we er een camera opzetten of iemand op heterdaad betrappen, dan kun je er nog niet veel mee met het oog op vrijheid van meningsuiting."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>