De allereerste graancirkelformatie van 2019 is door Robbert van den Broeke.
De allereerste graancirkelformatie van 2019 is door Robbert van den Broeke. (Foto: Robbert van den Broeke )

Van den Broeke vindt eerste graancirkel van 2019 in Zegge

  algemeen

HOEVEN - De allereerste graancirkelformatie van 2019 is gevonden nabij Zegge. Het Hoevense medium Robbert van den Broeke laat weten dat er dit jaar al eerder grascirkels zijn verschenen, maar dat het dit keer de eerste echte graancirkel betreft. De formatie ligt in een graanveld aan de Roosendaalseweg bij Zegge en de grondeigenaar heeft zijn perceel opengesteld voor bezoekers. Afgelopen weekend hebben tientallen mensen, zelfs uit Amsterdam en België, de plek bezocht.


Het nationaal bekende medium Robbert van den Broeke heeft de graancirkel ontdekt op een akker vlakbij Shell Hoezaar. Van den Broeke staat er om bekend om al jarenlang graancirkels te vinden in Hoeven en omliggende plaatsen. Hij heeft overleg gevoerd met de grondeigenaar en laat weten dat deze boer toestemming geeft om de cirkel te bezoeken. Gemiddeld bezoeken honderden mensen uit het hele land de graancirkels.

"Spelregels zijn: geen papier of plastic achterlaten in de cirkels of in het weiland. Ook is roken in het weiland niet toegestaan en liever ook geen wierookstokjes in het veld in verband met brandgevaar", aldus het medium dat de bezoeken in goede banen wil leiden. Het medium plaatst een box bij de akker voor donaties. "Dit geld is voor de boer, als dank dat hij zijn perceel voor al die geïnteresseerden openstelt. Van den Broeke wordt er al jaren van verdacht de cirkels zelf zou maken, echter is dit op heden nog nooit door iemand bewezen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief