Live-muziek, sfeer en gezelligheid bij Bovendonk als centrum van de fietsvierdaagse.
Live-muziek, sfeer en gezelligheid bij Bovendonk als centrum van de fietsvierdaagse. (Foto: Johan Wagenmakers)

Zonovergoten Hemelvaartweekend in Hoeven

  algemeen

HOEVEN - Hoeven kijkt terug op een schitterend Hemelvaartsweekend, waarin het traditiegetrouw bruist van de activiteiten: muziek en gezelligheid in de feesttent, op de braderie, op de kermis en bij de 48ste Fietsvierdaagse.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Niet alleen vanuit Hoeven en omstreken, maar vanuit het gehele land waren weer enthousiaste fietsliefhebbers op het jaarlijkse fietsevenement afgekomen. Elke dag kon er gekozen worden om 25 - 40 - 60 of 100 kilometer af te leggen. Bij de start en finish op het binnenterrein van Bovendonk waren voor de kinderen volop activiteiten zoals kruisboogschieten, schminken en springkussen springen. Voor de ouderen traden er bandjes op en lieten de drankjes zich goed smaken.

Tevreden

Op Hemelvaartsdag vertrokken onder een grijs wolkendek in totaal maar liefst 2042 deelnemers voor de naar de uitzetter genoemde Piet Brans route, die - afhankelijk van de gekozen afstand - via Rucphen, Nispen naar België leidde. De Halderbergse route van vrijdag liet de 1748 fietsers de mooiste plekjes van onze gemeente zien. Op zaterdag reden 1791 liefhebbers de Baronie route via onder meer Etten-Leur, Pannenhoef en Meersel-Dreef. De tropische weersomstandigheden van zondag had wel zijn invloed op het aantal gestarte fietsers. 'Slechts' 1668 deelnemers trotseerden de weersomstandigheden door de Beemden route te rijden richting Wagenberg en Prinsenbeek. Onderweg werden de sportievelingen ruimschoots getrakteerd op snoep, drinken, fruit en andere lekkernijen.

Live-muziek

Bij het episch centrum van de fietsvierdaagse in Bovendonk was elke dag live-muziek, volop eten, drinken, sfeer en gezelligheid te vinden. Ook degenen die een gokje wilden wagen kwam aan zijn of haar trekken. Enveloppen trekken of meedoen aan het Rad van Fortuin. Het kon allemaal. Ella Adame uit Zwijndrecht was de winnares van een stoere fiets, die onder de voorinschrijvers werd verloot. Voorzitter Anita Dielemans kijkt namens de organisatie tevreden terug op vier mooie dagen. Volgend jaar is de Hoevense Fietsvierdaagse van donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei.

Festiviteiten

De Braderiefeesten, georganiseerd door carnavalsstichting De Peejenzaaiers, waren ook succesvol. Vooral de eerste zeepkistenrace op donderdag was een geslaagd evenement. Met een zelfgemaakte kist of eentje beschikbaar gesteld door de organisatie van een helling roetsjen om te proberen in de snelste tijd de bel te luiden, sloeg duidelijk aan. De festiviteiten in en om de tent werden ook goed bezocht. De senioren werden vrijdag bezig gehouden met de grappen en grollen van Joske Konings tijdens Joske's Bingo Show. In de avonduren was er in samenwerking met leden van de KPJ Oudenbosch een feestavond onder de naam Hoeven in Heaven. Op zaterdag werden overdag de kinderen bezig gehouden met de Chef Soldaat Stuiterstormbaan, om in de avonduren plaats te maken voor de top-act van dit weekend: Pater Moeskroen. Met hits als Joost, Roodkapje en Laat maar waaien zat de stemming er meteen goed in. DJ Marco Bras vulde de overige uurtjes met zijn aanstekelijke enthousiasme.

Lege plekken
Problemen waren er wel bij de braderie zelf. Niet alleen speelde de tropische hitte parten, maar waren er heel veel lege plekken in de straten. Tot afgelopen week bleek er, ondanks gemaakte afspraken, door een extern bureau niks geregeld te zijn, waardoor De Peejenzaaiers op het laatste moment nog moesten inspringen om te redden wat er te redden viel. "Respect en een bedankje voor de hele organisatie van de Braderiefeesten, dat deze mensen - naast de tent - ook de braderie nog op zich genomen hebben. Op naar volgend jaar, met hopelijk wel een schitterende braderie," aldus Mario Burgers van de organisatie.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief