Foto: Google Maps

Café Stroop pakt geluidsoverlast aan

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Vincent van den Broek van café Stroop zet er op in om zo snel mogelijk weer live optredens in zijn zaak te houden. Na meerdere dwangsommen wil hij nu zorgen voor een structurele oplossing en werkt hij aan een pakket maatregelen. Op die manier wil hij ervoor zorgen dat de overlast voor de buurt tot een minimum beperkt blijft.


Vincent van den Broek heeft, nadat er een boete opgelegd werd door de gemeente van 10.000 euro, vanaf maart alle live-optredens geannuleerd. Dit tot groot verdriet van hemzelf en vele klanten. Zij startten een handtekeningenactie en een crowdfunding om de boete bij elkaar te krijgen en dat lukte binnen vier dagen. De eigenaar wilde echter pas weer aan bandjes op het podium denken, als er een waterdichte oplossing is. "Nóg een boete is funest voor Stroop en daar zit niemand op te wachten", zei hij eerder tegen de Halderbergse Bode. Wethouder Thomas Melisse liet direct weten te willen gaan voor een oplossing. "De boete is opgelegd, vanwege de last onder dwangsom die het vorige college heeft opgelegd. Wij als huidig college kunnen niet anders dan deze boete innen, nadat er regels zijn overtreden. Wij vinden het echter belangrijker om naar de toekomst te kijken". zei hij kort erna.

September

Inmiddels hebben er een aantal gesprekken plaatsgevonden. Volgens Melisse werkt Van den Broek aan een structurele oplossing. "Het waren constructieve gesprekken en er zijn volop mogelijkheden om te komen tot een einde aan de overlast. Dat zou je kunnen denken aan het na 23.00 uur niet meer op het terras serveren, het aanmoedigen van gebruik maken van de rookruimte in plaats van buiten te roken en het pand via de achterkant betreden als er optredens zijn. Daarnaast wordt er beter geïsoleerd en wordt de entree aangepast. Alles om het geluid te beperken tot acceptabel niveau." Melisse verwacht dat er vanaf september weer live muziek mogelijk is bij Stroop.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief