Foto: Elles Jansen

Plusbus Halderberge gered dankzij leasecontract

  algemeen

HALDERBERGE - De Plusbus is gered! Deze voorziening die mensen die geen vervoer hebben bijvoorbeeld naar een familielid of steunpunt brengt, zou worden opgeheven, omdat de bus zelf versleten was. Er was geen budget om een nieuwe bus aan te schaffen, maar zowel de gemeente als SurPlus vonden het ook geen optie om de voorziening ter ziele te laten gaan. Het idee voor het leasen van een bus is gerezen, waardoor de Plusbus toch kan blijven bestaan.


De bus van Surplus wordt al jaren onder de naam Plusbus ingezet voor mensen met een beperking en 55-plussers. De bus rijdt in heel de gemeente Halderberge op werkdagen van 8:30-17:00. Er is een lift aanwezig, waardoor mensen met een rolstoel ook zonder problemen op pad kunnen. "De voorziening dreigde te verdwijnen", weet wethouder Thomas Melisse. "De bus was echter afgeschreven en er was geen budget voor aanschaf van een nieuwe. Met name raadslid Toos Ossenblok heeft zich tomeloos ingezet voor behoud en we mogen wel zeggen dat mede dankzij haar uiteindelijk toch ene oplossing is gevonden."

Huren

Enige tijd is een bus gehuurd, maar dat liep volgens Melisse in de papieren. "Het blijkt wel haalbaar om een bus te leasen. Niet alleen de gebruikers van de Plusbus zijn zo geholpen, maar ook kunnen we de vele vrijwilligers die met veel plezier de mensen overal naartoe brengen behouden", besluit Melisse. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief