Bouwbedrijf legt schadeclaim bij bewoners plan Reuzelaar neer

  algemeen

HOEVEN - De aannemer die woningbouwplan CPO Reuzelaar in Hoeven gaat realiseren heeft een schadeclaim neergelegd bij de 26 toekomstige bewoners. Het gaat om een claim van minimaal 77.000 euro vanwege de opgelopen vertraging.


DOOR VERA DE GEUS

In maart werd bekend dat de grond onder voormalig basisschool De Reuzelaar in Hoeven verontreinigd is. Daarom moest er nader onderzoek gedaan worden én grond worden afgegraven voordat de 26 woningen die onderdeel uitmaken van een project in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) waarbij de toekomstige bewoners zelfs de touwtjes in handen hebben, gebouwd worden.

Vertraging

De schop zou in april/mei de grond in zijn gegaan, maar in plaats daarvan wordt er momenteel vervuilde grond gesaneerd. Dit tot grote verontwaardiging van de toekomstige bewoners. Zij vroegen zich, net als een aantal politieke partijen af waarom het terrein niet veel eerder onderzocht op vervuiling. Onder andere toekomstige bewoner Tom van den Hout reageerde onthutst: "Bij een eerdere meting is niets gevonden. De school is al bijna een jaar weg en vlak voor het passeren bij de notaris is er stront aan de knikker", zei hij eerder tegen de Bode.  "We zijn nu al 2,5 jaar onderweg met het project dat we onderhand maar Treuzelaar in plaats van Reuzelaar noemen."

Partij

De gemeente zet erop in om de grond die vervuild is met bestrijdingsmiddelen, zo snel mogelijk af te graven en zo de vertraging te beperken. Desalniettemin heeft de aannemer het bestuur van het CPO nu laten weten minimaal 77000 euro te willen verhalen vanwege het feit dat het bouwbedrijf nu ruim een half jaar later aan de slag kan dan in de planning is opgenomen. Wethouder Hans Wierikx wist naar eigen zeggen niet dat de aannemer de claim al heeft ingediend. Hij reageert desgevraagd: "Wij zijn als gemeente geen partij in de afspraken die het CPO maakt met het bouwbedrijf, maar wij gaan onderzoeken waar de verantwoordelijkheid ligt. Mochten wij aansprakelijk blijken dan nemen wij uiteraard onze verantwoordelijkheid."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Helpende plus verzorgende (ig)

Raamsdonksveer

Pedagogisch medewerker

Bergen op Zoom

Voormannen

Zevenbergen

Autotechnicus

Bergen op Zoom

Horeca medewerker

Rosmalen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief