Foto:

Mooie start voor kinderburgemeester Minke

  algemeen

HALDERBERGE - Hallo, Ik ben Minke Laros. Dit jaar verkozen tot kinderburgemeester van Halderberge. Ik ga jullie door steeds een stukje in de Halderbergse Bode te schrijven mee nemen in wat een kinderburgemeester zoal doet.

Op 12 juni heb ik de Straatspeeldag in Oud Gastel geopend samen met wethouder Hans Wierikx. Ik was een beetje zenuwachtig maar had er wel veel zin in. Om half twee zou het starten. Ik had een beetje kriebels in mijn buik. Bij de opening heb ik het volgende gezegd: "Wisten jullie dat er 1 op de 7 kinderen van heel Nederland niet buitenspelen? Buitenspelen of buiten komen is goed voor je gezondheid, want de zon stoot vitamine D uit en vitamine D is goed voor je botten dus speel buiten of kom even buiten." De straatspeeldag was super! Ik heb gesprongen op het springkussen, een dromenvanger gemaakt, geverfd op een oude auto en een aardbeienveter met chips erom heen gemaakt.


Leon Renner Memorial
Mijn tweede officiële taak als kinderburgemeester was drie dagen later. Ik mocht het jaarlijkse toernooi de Leon Renner Memorial openen. Ik mocht zelf ook handboogschieten. Eerst binnen in de loods oefenen, dat ging oké. Daarna gingen we naar buiten. Daar heb ik voor het eerst in de roos geschoten. Ik dacht dat ik de Memorial samen met de wethouder zou openen, maar ik was alleen en dat was wel even spannend. Ik heb gezegd: "Bij deze is het Leon Renner Memorial geopend". Ik mocht daarna het openingsschot doen, wat op zich wel goed ging één pijl in wit en daarna twee in zwart. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>