Foto: Peter Braakmann

Meer Halderbergse publiektrekkers dan ooit krijgen zakcentje

  algemeen

HALDERBERGE - Maar liefst veertien lokale initiatieven krijgen dit jaar een leuke financiële bijdrage van de gemeente Halderberge. Het zakcentje is vooral bedoeld om de naamsbekendheid van Halderberge te vergroten, maar ook als waardering voor de clubs. Vorig jaar kregen zes organisaties een dergelijk bedrag overgemaakt, dit jaar zijn dat er aanzienlijk meer. Het geld komt uit verschillende potten.


De Fietsvierdaagse, de Brabantse Ruiterdagen, het Oudenbossche Mannenkoor, de Matthäus Passion, Zeemanskoor De Kreekrakkers en de Kapelconcerten kregen vorig jaar geld van de gemeente. "Deze evenementen geven onze gemeente waardevolle naamsbekendheid", zo legde wethouder Melisse eerder in de Halderbergse Bode uit. "Om die reden willen we deze regeling graag voortzetten."

Fietsvierdaagse

Dit jaar krijgen meer organisaties een financiële bijdrage vanuit de gemeentekas. Het Oudenbosch' Mannenkoor kan rekenen op een totaal van 500 euro. Dat geldt ook voor het Oranje Comité Hoeven dat Koningsdag in Hoeven organiseert, maar ook de Dodenherdenking en evenement als Winterlicht. Duizend euro gaat er naar de bankrekening van de Halderbergse ballonfeesten. De Verwer & Janssen Triatlon krijgt datzelfde bedrag evenals de Fietsvierdaagse in Hoeven, de Brabantse Ruiterdagen en Stichting Sfeerpop uit Oud Gastel. Bridgeclub Oudenbosch ontvangt voor dit jaar een bedrag van 750 euro van de gemeente. Dit geld komt uit de pot sponsoring evenementen.

Creatief Contact

Uit de pot Cultuurinitiatieven komen voor 2019 nog meer bijdragen. Zo gaat er in totaal 10.000 euro naar vijf andere organisaties die actief zijn binnen de gemeentegrenzen. Creatief contact Halderberge, Filmtheater Fanfare, Stichting Cultuur Oudenbosch, Stichting Cultuureducatie Halderberge en Stichting Symfonische Amateurklanken West-Brabant zijn de gelukkigen. Allemaal krijgen zij 2000 euro gestort.

Maatschappelijk

In het kader van de Regeling maatschappelijke initiatieven krijgt de Stichting Gastels Belang en Kiwanis Club Roosendaal een bedrag van 200 euro. De gemeente hoopt de verenigingen zo een blijk van waardering en een duwtje in de rug te geven. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief