Foto: Peter Braakmann

Robbert van den Broeke bedreigd en beroofd van scooter

  algemeen

HOEVEN/ZEGGE - Robbert van den Broeke is donderdagmiddag bedreigd en beroofd van zijn scooter. Hij bezocht zojuist een nieuwe graancirkel in Zegge nabij het Shell-station waar ook eerder een formatie werd gevonden. Vier jonge mannen sloegen op de vlucht. De politie doet onderzoek naar de zaak.  


Enkele weken geleden vond het Hoevense medium vlakbij Zegge een graancirkelformatie. Gisterennacht ontstond er vlakbij deze plek weer een nieuwe formatie. "Ik ben er heen gegaan en liep eerst naar de oudere graancirkelformatie en toen voelde ik dat ik door moest lopen verder naar achteren door het spuit spoor en toen vond ik daar een prachtige verse cirkelformatie", zo vertelt Van den Broeke tegen de Halderbergse Bode. 

"Het zijn echt hele mooie cirkels en de boer heeft zijn veld opengesteld voor publiek. Ik wilde er weer even gaan kijken en ben er heen gegaan op mijn scooter. Ik wilde maar even gaan kijken hoe de formatie eruit zag bij daglicht. Mijn scooter zette ik bij het weiland, half in het spuitspoor. Ik was nog maar net in het veld en er kwam een gast keihard naar me toe rennen. Ik schrok me wezenloos. Hij maakte een dreigend gebaar naar mij, beroofde me van mijn scooter en reed ermee weg. Er stonden drie andere gasten op scooters te wachten. Daar reed hij snel naartoe en vervolgens reden ze alle vier hard weg."

Van den Broeke reageert verslagen. "Vorige week werd de geldbox die in het veld stond (waar bezoekers een bijdrage voor de boer kunnen doen, red.) gestolen en nu mijn scooter. Ik heb de sleutel erop laten zitten, omdat ik maar even naar de formatie wilde kijken. Maar binnen tien seconden gebeurt er zoiets. In de zadelbak zat mijn portemonnee met al mijn pasjes en geld. Natuurlijk ben ik nog achter de jongen aan gerend, maar toen gebaarde hij met iets wat op een pistool leek. Toen ben ik maar niet verder gerend. Ik heb direct de politie gebeld en zij zijn er nu mee bezig."

Van den Broeke hoopt vooral dat hij snel zijn portemonnee en scooter terug heeft. "Ik heb nu geen vervoer, dat is echt uitermate vervelend."

Het gaat om een SYM scooter met het kenteken DRS-12-N (zie foto) 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>