De ontwerpers, wethouder Thomas Melisse  , Dankert Geene
De ontwerpers, wethouder Thomas Melisse , Dankert Geene (Foto: Vera de Geus )

Leerlingen Markland vervullen wens van BS Uniek

  algemeen

HOEVEN - De leerlingen van basisschool Uniek in Hoeven waren het erover eens. De muur langs het schoolplein, de achterkant van sporthal de Parrestee was saai en lelijk. Daar hebben Uniek, Sporthaleigenaar Dankert Geene, het Markland College en de gemeente Halderberge met een gezamenlijk project verandering ingebracht. De basis- en middelbare scholieren maakten samen een mooi ontwerp, geheel in graffitystijl. Samen zorgden zijn ervoor dat de prachtige muurschildering ook echt gerealiseerd werd en onder luid gejuich van honderden leerlingen werd deze maandagochtend onthuld.


De achterkant van sporthal de Parrestee viel doorgaans niet zo op, maar sinds de ingebruikname van BS Uniek in Hoeven rennen er dagelijks honderden kinderen langs tijdens het speelkwartier. Dankzij een mooie samenwerking is de grote blinde muur nu omgetoverd tot een ware blikvanger die het schoolpein juist een vrolijke uitstraling geeft.

Samenwerking

Uniek is dat leerlingen van het Markland College en leerlingen van basisschool Uniek uit de groepen 6,7 en 8 samen aan de slag zijn gegaan om te komen tot een meer dan toffe muurschildering. Ze werden ondersteund, gemotiveerd en gefaciliteerd door de gemeente Halderberge en het team van De Parrestee. Allen waren zij aanwezig bij de onthulling van de muurschildering die -natuurlijk- een sportief thema heeft gekregen.

Nadenken

Dankert Geene sprak de honderden enthousiast leerlingen, ouders en leerkrachten enthousiast toe. Hij beaamde dat de achterkant van de sporthal inderdaad wel wat fleuriger kon. "Jullie vonden de muur niet bepaald mooi of wel?", zo vroeg hij. Een luid 'néé', kreeg hij als antwoord. "Daarom zijn wij gaan vergaderen, tekenen, nadenken en koffie drinken en zo is het idee voor een muurschildering ontstaan. En ik moet zeggen: hij is erg goed gelukt!"

Graffity

Dat vindt ook wethouder Thomas Melisse die vooral enthousiast is over de graffitystijl die is gebruikt. "Als middelbare scholier vond ik dat al fascinerend. Destijds fietsen we door de fietstunnel naar Etten-Leur en daar vond je volop graffity. Ik vind het dan ook super, om dit nu hier terug te zien", zei de wethouder. Op de vraag of de kinderen de muur nu wél mooi vonden klonk luid gejuich.

Plaquette

De leerlingen van het Markland College die betrokken waren bij het ontwerp en de realisatie waren voor de gelegenheid uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn en mochten gezamenlijk een mooie plaquette uitpakken waarop de waardevolle samenwerking nog eens benadrukt werd. Deze komt bij de muurschildering te hangen. Na de onthulling gingen de leerlingen weer terug naar de klas. De rest van hun basisschoolcarrière hebben zij tijdens het buitenspelen in ieder geval uitzicht op deze vrolijk gekleurde muur!

l

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief