Geen tijdelijke drempel tussen spoorwegovergang en VV Devo

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Er komt geen tijdelijke drempel in de Pastoor van Breugelstraat tussen de spoorwegovergang en VV Devo. Er blijkt onvoldoende draagvlak voor deze maatregel.


Het college kreeg in maart vorig jaar de opdracht van de raad om te onderzoeken of een 30km-zone in de Pastoor van Breugelstraat de verkeersveiligheid zou vergroten en de snelheid verlagen. Zowel de politie als VVN, als enkele betrokkenen bleken hier eind vorig jaar geen voorstander van en om die reden kwam B&W met een nieuw plan. Er werd een middengeleider aangelegd tussen de makelaar en het kruispunt vlak voor de kerk. Verder kwamen er twee verhoogde plateau's en werd de Zebra Safe (zebrapad met lampjes, red.) verlegd richting de Blokhut. Ook kwam er eentje bij, ter hoogte van het Sint Gerardushof, omdat daar de meeste schoolkinderen oversteken. De omwonenden zaten echter nog in hun maag met het gedeelte na de spoorwegovergang richting de A58. Vooral tussen het spoor en VV Devo wordt erg hard gereden.

Gedrag

De gemeente knipte dit deel los van het plan en ging individueel in gesprek met de buurtbewoners. "Het idee was om een tijdelijke drempel aan te leggen. Aan de hand van die ervaringen, konden we al dan niet kiezen voor een permanente drempel", zo zegt Mollen. Het blijkt echter dat er onvoldoende draagvlak is. Acht voor en vijf tegen. De gemeente gaat nu proberen het rijgedrag van automobilisten te verbeteren en zo de snelheid eruit te halen. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief