Bob Schram is de nieuwe directeur van OBS de Linde en volgt daarmee Marianne Fliervoet op.  FOTO: Johan Wagenmakers
Bob Schram is de nieuwe directeur van OBS de Linde en volgt daarmee Marianne Fliervoet op. FOTO: Johan Wagenmakers (Foto: Johan Wagenmakers)

Marianne zwaait af en bij Bob is de cirkel rond

  algemeen

OUD GASTEL - Met een schoolfeest en aansluitend receptie heeft Marianne Fliervoet (64) afscheid genomen van het onderwijs en haar functie als directeur van OBS de Linde overgedragen aan de 57-jarige Bob Schram uit Etten-Leur. Marianne gaat vooral genieten van andere mooie dingen en Bob wil met zijn ervaring dingen nóg beter maken.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Marianne Fliervoet woont in Roosendaal, maar is geboren en getogen in Wychen. Hier is ze ook gestart als leerkracht. Haar man volgend bracht haar dit later onder meer naar scholen in Hilversum en Rucphen om in januari 2013 benoemd te worden tot directeur van de Linde. "Ik heb de carrière in het onderwijs gemaakt die je kunt maken: van lesgeven via interne begeleiding naar het directeurschap en heb het altijd met ontzettend veel plezier gedaan," vertelt ze. Al die jaren is ze in het openbaar onderwijs werkzaam geweest, was ze nauw betrokken bij het vernieuwingsonderwijs en heeft ze gewerkt op bijvoorbeeld een Jenaplanschool en een Daltonschool. "Hier bij de Linde hangt er géén naamkaartje op nee, maar zijn we zeker bezig met vernieuwingen. Elk kind heeft recht op goed onderwijs."

Cirkel

Bob Schram is geboren in Den Haag, grotendeels opgegroeid in Almelo om in 1973 met zijn ouders in Etten-Leur neer te strijken. "Aanvankelijk wilde ik eerst journalist worden, maar werd uitgeloot. Daarop besloot ik naar P.A. de Vossenberg in Oudenbosch te gaan en ben daarna altijd in het onderwijs gebleven," zegt hij. Na zijn dienstplicht werd hij destijds uitgerekend door Gerard Rabelink, de eerste directeur van de Linde, aangenomen op de Adriaan van Bergenschool in Etten-Leur. "Ja, wat een toeval hé, met mijn aanstelling hier is de cirkel rond."

Na een paar jaar ging Bob werken bij de Hofstee. "Dat was een groeischool, midden in de weilanden van Leur. We zijn gegroeid van 200 naar 800 leerlingen. Daar heb ik 18 jaar voor de klas gestaan met allerlei neventaken." Als directeur heeft Bob daarna nog op een school in Geertruidenberg en bij Daltonschool de Apollo in Prinsenbeek gewerkt. "Na de laatste twee jaar interim-functies te hebben gedaan, wilde ik weer heel graag binnen een team werken en zag de vacature bij de Linde voorbijkomen. Het onderwijs zoals het hier vorm is gegeven past bij mijn visie." Marianne was blij verrast toen ze hoorde dat Bob op 'haar' school benoemd was. "Als directeur heb ik geen invloed gehad op deze benoeming, maar ik ben er wel blij mee. Hé, het is een man, dacht ik eerst én bovendien kende ik hem nog uit het Daltonschool-netwerk."

Geraniums

Na bijna 43 jaar in het onderwijs stond Marianne voor de keuze: nog even doorgaan of wellicht wat eerder stoppen. "Ik heb wat pensioen naar voren gehaald en besloten dat het tijd is voor andere mooie dingen. Onlangs is er een tweede kleinkind bijgekomen. Veel staat nog open van wat ik wil gaan doen, maar ik ga zeker niet achter de geraniums zitten. Zo wil ik bijvoorbeeld andere mensen leren kennen door ze onze taal te leren. Och, er zijn nog genoeg leuke dingen te doen." Marianne laat de Linde met een heel tevreden en goed gevoel achter. "Het is een goed, sociaal en gezellig team. De Linde kent een leuke populatie en de ouders zijn erg betrokken. We zitten in een prachtig gebouw. Het onderwijs staat, maar alles kan natuurlijk altijd beter."

Plezier

Bob heeft alle vertrouwen in een mooie toekomst op de Linde. "Ik heb een bewuste keuze gemaakt. Ik laat me verwonderen en wil met mijn ervaring dingen nóg beter maken. Onderwijs is een heel veelzijdig beroep. Géén dag is hetzelfde. Onderwijs wordt ook weleens té moeilijk gemaakt hoor." Het plezier bij de kinderen moet bij Bob voorop staan. "Hoi, ik mag weer naar school en morgen wéér, vind ik fijn om te horen. Graag verdiep ik mij straks in de Gastelse gebruiken."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief