N640 Hoeven en N268 Oud Gastel vallen straks onder tolsysteem voor vrachtwagens

  algemeen

HOEVEN - De N640 in Hoeven en de N268 in Oud Gastel zijn door de minister aangewezen als uitbreidingsgebied voor het heffen van tol voor vrachtwagens. Halderberge vreesde dat chauffeurs, als zij in 2023 moeten betalen per kilometer snelweg, te gemakkelijk deze wegen zullen nemen. Met tolheffing wil men dat voorkomen.


Binnen nu en vier jaar wordt de rijtuigenbelasting voor vrachtwagens afgeschaft. "Dan moeten alle vrachtwagens per kilometer snelweg 0,15 cent betalen", legt wethouder Mollen uit. "Het ligt voor de hand dat vrachtwagenchauffeurs andere routes gaan zoeken. Daarmee ontstaat het gevaar dat het vrachtverkeer op de N640 en de N268 toeneemt en dat willen we niet hebben. Om die reden hebben we zelf actief de minister benaderd met het verzoek om deze twee wegen op te nemen in het uitbreidingsgebied van tolwegen voor vrachtwagens. Dat wil niet zeggen dat er daarmee helemaal geen vrachtverkeer meer over die wegen komt, maar daarmee ontmoedig je het in ieder geval wel!"

Drukker

Wethouder Jan Mollen is dan ook blij dat het verzoek van eind april van de gemeente Halderberge is ingewilligd. "Hierdoor blijft het voor onze inwoners prettig en veilig wonen. In de brief stond ook dat de gemeente verwacht dat de weg nog drukker wordt met vrachtverkeer dan nu al is. De N640 wordt dan een goed alternatief tussen de bedrijventerreinen om de vrachtwagenheffing te ontwijken", aldus B&W. De minister neemt een definitief besluit na internetconsultatie waarin burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties kennis nemen van wetsvoorstellen en hun ideeën kenbaar kunnen maken. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Medewerkers

Middelharnis

Generator (Diesel) Monteur

Oudenbosch

Chauffeur potplantkwekerij

Breda, Naaldwijk, Aalsmeer en Bleiswijk

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Interieurverzorgster m/v

Fijnaart

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief